Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 2 iulie 2016

Strudel cu branza si visine






                       Fiind plin sezon al visinelor,nu puteam sa las sa treaca fara sa prepar ceva dulce cu ele.Cum aveam in frigider si niste branza,am gasit solutia ideala:Strudel cu branza si visine.O combinatie minunata,foarte aromata si gustoasa.N-am mai stat pe ganduri si,seara,pe racoare,am trecut la treaba.
                       Pentru a-mi usura munca,nu am facut eu aluatul,ci am cimparat un pachet de foietaj congelat din comert.A iesit delicios strudelul,dar este mai delicios facut cu aluat de casa.Pasii pentru pregatirea aluatului in casa ii gasiti aici.


                      Ingrediente:
                   1 pachet aluat foietaj congelat,500gr branza de vaci,3-4 ling smantana,200gr zahar,coaja de lamaie,zahar vanilat,2 oua,200-300ga visine,2-3 ling gris,ou pentru uns.


                   Mod de preparare:
               Aluatul se lasa la dezghetat la temperatura camerei.In acest timp se prepara umplutura.Branza se freaca cu zaharul,ouale,coaja de lamaie,zaharul vanilat si smantana.
              Visinele se spala si se curata de samburi.
              Aluatul dezghetat se intinde pe masa infainata.Se presara grisul,iar deasupra se intinde branza in start uniform.Se presara visinele si se ruleaza foaia pe latura mai lunga.
              Dintr-un pachet de aluat ies doua rulade.Se pun in tava,se ung cu ou batut si se dau la cuptor.
              Sunt gata cand sunt frumos rumenite.

           

                 Se lasa sa se raceasca,apoi se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.


                 Eu nu am mai apucat sa le pudrez cu zahar.Am taiat placinta calda si s-a consumat rapid.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!