Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 30 octombrie 2016

Pui in sos de soia cu taitei de orez






                       Pentru azi am ales sa pregatesc puiul un pic altfel.Cateva legume,ghimbir si sos soia i-au dat un gust si o savoare aparte.O mancare la care am ales ca garnitura taiteii din faina de orez.Este asocierea perfecta cu aceste arome.Si cum noua ne place mancarea gatita in stil asiatic,si acest fel a fost degustat cu placere.




                         Ingrediente:
                      1 piept pui,1 ceapa mare,2 ardei grasi (unul galben si unul rosu), 2 morcovi,radacina de ghimbir,100ml sos soia,200gr taitei de orez,sare,piper.


                       Mod de preparare:
                    Mai intai se pregatesc legumele.Ceapa se curata si se taie julien,ardeiul si morcovii la fel.
                    Pieptul de pui se spala si se taie cuburi.
                    Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga ceapa.Se caleste pana devine sticloasa,apoi se adauga ardeii si morcovii.Cand legumele s-au inmuiat se adauga pieptul de pui si ghimbirul dat pe razatoare.Se caleste pana carnea isi schimba culoarea,apoi se adauga sosul de soia si se potriveste de sare si piper.Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba pana carnea e gatita.In sosul format se adauga taiteii de orez apoi se stinge focul.Taiteii nu trebuie sa fiarba pentru ca se inmoaie.Ei trebuie sa ramana putin crocanti.
                     Se serveste calda.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!