Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 6 noiembrie 2016

Tort buturuga 2





                         Tortul buturuga,traditional de Craciun sau Anul Nou,l-am facut mai repede anul asta,la insistentele Emiliei.careia ii era dor de "buturuga cu muuulta ciocolata facuta de buni".Astfel,am cautat iar prin caietele mamei  si am trecut la treaba.



                         Ingrediente:
                      Blat:7 oua,7 ling zahar,7 ling faina,3ling cacao,un praf de copt
                      Crema: 150 gr ciocolata amaruie,150gr zahar,150 ml apa,300gr unt.



                        Mod de preparare:
                    Pentru blat,se separa albusurile de galbenusuri si se bat tare,ca pentru bezea.Treptat se adauga zaharul,mixand in continuare pana se topeste.Se adauga galbenusurile amestecand incet,cu o spatula.La urma se incorporeaza faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul dinainte incins.Este gata cand trece testul scobitorii.
                   Fierbinte,se scoate din tava pe un prosop umed si se ruleaza strans.Se lasa astfel pana se raceste complet.
                   In acest timp se pregateste crema.Este o crema simpla,rapida,fara oua,dar foarte gustoasa.Recomand folosirea unei ciocolate de calitate pentru ca ea va da tot gustul si aroma cremei.In acest caz,nu mai este nevoie de adaugarea altor arome.
                   Intr-o craticioara se pune zaharul cu apa la fiert.Se lasa sa fiarba 5 min din momentul in care clocoteste.Se adauga ciocolata rupta cuburi si se amesteca pana se topeste si se omogenizeaza.Se mai lasa sa fiarba inca 5 min de cand incepe sa clocoteasca iar.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
                    Untul moale,la temperatura camerei,se spumeaza.Cand siropul cu ciocolata a ajuns la aceeasi temperatura cu untul,se adauga treptat in unt,amestecand continuu.
                    Se obtine o crema onctuoasa cu care se umple rulada.Se opresc 3-4 linguri pentru a imbraca si exteriorul ruladei.Pentru un aspect de scoarta de copac se traseaza cu furculita dare subtiri,inegale.
                     Se da totul la rece pana in momentul servirii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!