Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 28 decembrie 2016

Prajitura Romanta de Craciun





                       Aceasta prajitura a fost vedeta mesei de Craciun de anul acesta.Am numit-o astfel pentru ca e ca o romanta aromata si parfumata.Foile le-am facut inspirata de prajitura Romanita,prajitura din caietul mamei mele,pe care inca nu am reusit s-o public.Sunt foi cu cacao glazurate cu zahar ars si umplute cu doua creme:una de vanilie si una de ness.Un deliciu gustos si aromat.





                     Ingrediente:
                Foi: 7 oua,7 ling zahar,7 ling faina,2 ling cacao,un praf de copt
                Crema : 4oua,600 ml lapte,250 gr zahar,3 ling faina,zahar vanilat,1 ling ness,400gr unt.
                Bezea: 4 albusuri,200 gr zahar,20 gr ciocolata
                Glazura de ciocolata: 80gr ciocolata,50 ml lapte,1 ling ulei
                Glazura pt.foi: 18 ling zahar



                    Mod de preparare:
                Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma cu 7 ling zahar.Cand bezeaua e tare si zaharul s-a topit,se adauga galbenusurile amestecand incet.La urma se incorporeaza faina amestecata cu cacaoa si praful de copt, cu miscari de jos in sus.Din aceasta compozitie se coc trei foi,care se coc pe dosul tavii.
               Cele 18 ling zahar se topesc,pe rand,cate 6 odata, si se glazureaza foile.
               Pentru crema, se amesteca galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat,se adauga o parte din lapte si se pune la foc.Faina se subtiaza cu restul de lapte si se toarna peste compozitia care fierbe.Se amesteca totul bine si se fierbe pana se ingroasa ca o smantana.Se ia de pe foc si ,fierbinte,se imparte in doua.Intr-o parte se adauga lingura de ness.Se lasa sa se raceasca ambele creme.
               Untul se imparte in doua si ambele parti se spumeaza.Cu o parte de unt se amesteca crema de vanilie,iar cu cealalta,crema de ness.
                Cu aceste creme se umplu foile,iar deasupra se pune bezeaua.Pentru bezea,se bat albusurile cu zaharul si o ling,zeama de lamaie la bain marie.Cand sunt tari si lucioase,se iau de pe foc si se adauga cateva bucatele de ciocolata.Se bate pana ciocolata se topeste si se omogenizeaza.
               Deasupra se decoreaza cu glazura de ciocolata,obtinuta prin topirea cicolatei cu laptele si uleiul.
               Se da totul la rece pana a doua zi,cand se portioneaza.


             

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!