Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 20 noiembrie 2017

Prajitura cu mac,mascarpone si jeleu de visine






                      E delicioasa aceasta prajitura,combinatia mac - branza - visine formeaza un trio perfect.Gustul si aromele se imbina pefect,astfel rezultand aceasta minunata prajitura.



                        Ingrediente:
                   
                    Blat: 8 oua,8 ling faina,8 ling zahar,4 ling mac,un praf de copt.
                    Crema: 250 gr mascarpone,300 ml smantana pentru frisca,200 gr zahar,coaja de la o lamaie,zeama de la o lamaie.
                    Jeleu: 1 plic gelatina,2 ling zahar pudra,300 ml zeama de visine


                      Mod de preparare:
                  Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare,cu un praf de sare.Cand spuma rezultata se tine de telurile mixerului,se adauga treptat zaharul.Se mixeaza in continuare pana se topeste complet.Se adauga galbenusurile amestecand incet,cu o spatula.La urma se incorporeaza faina amestecata cu macul si praful de copt.Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins in prealabil.E gata cand e frumos crescut si trece testul scobitorii.Blatul se scoate din tava si se lasa pe un gratar la racit.
                  In acest timp se face crema.Coaja de lamaie razuita se adauga in mascarpone impreuna cu zaharul si se amesteca bine.Smantana pentru frisca se bate,apoi se adauga mascarponele si un pic de zeama de lamaie.Se amesteca totul bine.
                   Blatul cu mac se taie in doua,pe orizontala,rezultand doua foi.Se umplu cu crema de branza,iar deasupra se toarna jeleul.
                   Pentru aceasta,se fierbe zeama de visine cu zaharul pana acesta se topeste.Se ia de pe foc si,dupa 5 min.se adauga gelatina hidratata.Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca pana incepe sa se lege.In acest moment se toarna peste prajitura,uniformizand.
                   Se da totul la rece pana jeleul e complet intarit.
                   Se scoate si se portioneaza cu un cutit bine ascutit,inmuiat in apa.


                 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!