Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 2 iulie 2017

Chiftelute de dovlecei cu branza,la cuptor






                         Va impartasesc si voua secretul acestor minunate chiftelute de dovlecel cu branza.Pentru a evita grasimea,le-am bagat la cuptor.Au iesit crocante la exterior,moi in interior.Sunt minunate,se fac repede si usor.





                         Ingrediente:
                    3-4 dovlecei,200gr branza telemea uscata,sare,piper,marar verde,patrunjel verde,2 oua,pesmet sau malai,2-3 ling faina.



                         Mod de preparare:
                    Dovleceii se curata si se dau pe razatoare.Se sareaza si se tin intr-o sita pentru a se scurge apa din ei.Se storc bine,se adauga ouale,branza data pe razatoare,mararul si patrunjelul tocate marunt si faina.Se condimenteaza cu sare si piper.Potriviti de sare,in functie de cat de sarata e branza.Se amesteca totul bine astfel incat sa rezulte un amestec omogen,bine legat.
                     Se formeaza cu mana chiftelute care se dau prin pesmet sau faina de malai.Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor.Se coc in cuptorul preancalzit 30-40 min.
                     Se servesc calde sau reci,cu sos de usturoi,tzatziki sau sos de rosii.


sâmbătă, 24 iunie 2017

Ardei umpluti






                 Este o mancare banala,pe care o face toata lumea.Fiecare cu reteta sa,dupa gusturile si obiceiurile proprii.Eu vin cu reteta mea mostenita de la mama,poate va placea si altor gospodine.
                 Ardeii umpluti sunt "sarmalele verii" pentru ca se fac vara,cand e sezonul ardeilor,iar umplutura e aceeasi ca la sarmale.


                      Ingrediente:


                12-14 ardei grasi nu prea mari,800gr carne tocata,1/2 pahar orez bob rotund,sare,piper,cimbru,patrunjel verde,1 ceapa,500ml bulion,1 ling.zahar,1 ling faina,1 lingurita boia dulce.



                    Mod de preparare:
             
             Se aleg ardei grasi  mai mici,nu prea mari.Se curata bine de cotoare si se seminte.
             Carnea tocata se pune intr-un bol.Se poate folosi orice fel de carne tocata: de vita,de porc,pui,curcan sau amestec vita-porc.Ceapa se curata, se toaca marunt si se adauga peste carne.Se adauga si orezul,apoi se codimenteaza cu sare,piper,cimbru,patrunjel verde tocat marunt,boia dulce.Se amesteca totul bine pana rezulta o pasta omogena.Cu aceasta pasta se umplu ardeii.Se indeasa bine,dar nu se umplu complet pentru a lasa loc orezului care se umfla la fiert.
             Ardeii astfel umpluti se aranjeaza intr-o cratita.Se toarna bulionul si se completeaza cu apa pana sunt complet acoperiti.Se acopera cratita cu un capac si se da la foc mic.Se tin astfel 1 1/2 - 2 ore.Inainte de a opri focul se potriveste sosul se sare si se adauga o lingurita de zahar.
           Lingura de faina se amesteca cu boiaua si se subtiaza cu un pic de apa pana rezulta un sos mai subtire.Se toarna peste ardeii din cratita si se misca cratita pentru a se omogeniza.Se mai lasa sa dea 2 clocote,apoi se stinge focul.




Pulpa de porc inabusita






                     Este minunata aceasta friptura! O fac des pentru ca ne place foarte mult.Este foarte frageda si suculenta.Carnea nu isi schimba gustul deoarece se gateste in sucul propriu,iar savoarea e data de condimentele adaugate.




                    Ingrediente:
     
               500gr pulpa de porc,1 ceapa mare,sare,piper,cimbru,2 catei de usturoi.


                   Mod de preparare:

             Carnea se sterge bine,apoi se taie felii potrivit de groase.Intr-o cratita se pun feliile de carne si se stropesc cu putin ulei.Se acopera cu un capac si se pune pe foc. Se caleste pana carnea isi schimba culoarea .In acest moment se adauga ceapa taiata julien.Cand ceapa devine sticloasa se adauga usturoiul tocat marunt si se potriveste de sare,piper si cimbru.Se lasa in continuare sa fiarba la foc mic,in sosul lasat de carne.Daca e prea putin,se adauga un pic de apa.Din cand in cand se amesteca pentru a nu se prinde de fundul cratitei.E gata cand carnea e moale si frageda,iar sosul scazut.
             Se serveste cu piure de cartofi,pilaf sau mamaliguta alaturi de o salata de sezon.


                 

marți, 6 iunie 2017

Vegeta - condimente lichide pentru marinare




                        Vegeta este produsul arhicunoscut care face gatitul imosibil fara produsele sale.Vegeta adauga aroma mancarurilor si le ofera un gust delicios.Cu ajutorul sau puteti descoperi o lume noua,plina de culoare si arome,inspirandu-va in crearea celor mai savuroase feluri de mancare.
                         Ultima noutate a acestui brand si cea mai importanta de la descoperirea focului incoace, sunt noile Condimente lichide pentru marinat.Pentru a obtine o friptura frageda,suculenta si savuroasa carnea trebuie tinuta in aceste marinade doar 30 min.Contin numai ingrediente naturale,fara monoglutamat de sodiu.Sortimentatia este bogata,astfel,la noi,se gasesc cinci sortimente:


                          Condimentul lichid picant pentru marinare. Orice fan al mancarurilor picante il va folosi cu placere.Da o aroma picanta si o savoare deosebita oricarei fripturi la gratar sau la tava.Nu contine arome sau potentiatori de gust,contine doar ingrediente atent selectionate: ardei iute,coriandru,ghimbir,ceapa uscata,usturoi uscat,telina uscata,ardei gras,boia dulce,piper negru,foi de dafin.Continutul unei pungi este suficient pentru 500 gr carne.Carnea astfel marinata se poate gati la gratar,la tigaie sau cuptor.


                           Condimentul lichid barbeque pentru marinare.Cu aceasta marinada veti da carnii  de pe gratar un gust deosebit.Timpul de marinare este scurt,30 min.,apoi carnea poate sa ajunga pe gratarul incins unde va deveni o friptura suculenta,aromata si savuroasa.Condimentul lichid barbeque pentru marinare nu contine potentiatori de arome,ci doar ingrediente naturale,atent selectionate: apa,ulei de floarea soarelui,otet de mere,sare de bucatarie,zahar,sos soia,boia de ardei dulce afumata,usturoi,ceapa deshidratate,ardei dulce,coriandru,telina deshidratata,chimen,oregano,chilli,piper negru,foi de dafin,ardei iute,ghimbir,extract de rozmarin.


                         Condiment lichid cu bere pentru marinare.Puterea gustului de bere este fantastica si  se poate folosi cu mare placere de fiecare data cand doriti sa faceti o friptura suculenta.Pe langa gratar,se poate folosi la gulas,carne fiarta sau mancaruri cu legume.Mancarea va avea un plus de gust,aroma si culoare,carnea devenind mai suculenta datorita ingredientelor ce le contine:apa,otet de mere,sare zahar,bere tare 7%,ulei de floarea soarelui,sos soia,ghimbir,usturoi,telina deshidratate,piper negru,coriandru,conservanti,antioxidanti.


                      Condiment lichid universal pentru marinare.Dupa cum ii spune si numele,se poate folosi pentru a obtine o friptura la gratar,la tava sau la cuptor savuroasa si suculenta,cat si pentru prepararea diverselor tocanite,papricas sau gulas.Indiferent ca se foloseste carne de porc,pui,miel,rezultatul va fi un gust unic.Ingredientele naturale: legume deshidratate,concentrat de ananas,otet de mere,apa ,ulei garanteaza o textura moale si un gust deosebit,greu de uitat.


                      Condiment lichid cu usturoi pentru marinare.Combinatia inovatoare de vin alb,mustar,otet din vin si 10 % usturoi pisat va va stimula toate simturile.Este potrivita pentru toate tipurile de carne:porc,vita,pui,curcan,miel,peste.Fara potentiatori de arome sau arome artificiale doar cu gust natural puternic,aceasta marinada va completa perfect gustul carnii.Aroma de usturoi va da o savoare speciala oricarei macari de pe gratar,din tava sau din cuptor.Cei dornici de experimente sigur vor gasi  si alte utilizari a acestei marinade.
                        Savoarea acestor ingrediente m-a cucerit rapid.Cu continut mare de ingrediente naturale,au devenit indispensabile in bucataria mea.Pe langa asta,rezolva marea problema a tuturor,timpul.In 30 min.carnea e marinata,gata de gatit.Cine doreste o aroma mai puternica,poate sa tina mai mult timp carnea la marinat.Toate sortimentele de marinade contin si ulei,astfel se recomanda la gatit reducerea cantitatii de ulei folosite.Rezultatul va fi mult mai sanatos.
                       Pe langa fripturi,aceste marinade vor aromatiza cu succes tocanite,gulasuri,papricasuri.
                       Ambalajul este foarte practic,o punga contine condimente pentru marinarea a 500 gr carne.Suficient pentru o masa copioasa.
                       Nu-mi ramane decat sa va doresc spor la gatit si pofta buna!

               #BUZZStore, #buzzvegeta


duminică, 4 iunie 2017

Foi cu capsuni si ciocolata





                  Combinatia ciocolata - capsuni mi-a placut dintotdeauna,asa ca am reunit aceste doua ingrediente si in aceasta prajitura.Usor de facut,foarte aromata si aspectuoasa ne-a cucerit pe toti.Gustul de ciocolata amaruie combinat cu aroma de capsuni dau o savoare deosebita acestei prajituri. Spun ca am facut-o usor si repede pentru ca am avut niste foi de pandispan de la Boromir pe care le-am umplut.Cine doreste sa faca foile acasa, poate sa le faca dupa aceasta reteta.Crema se face simplu si rapid,nu necesita mult timp de pregatire.


                 Ingrediente:
             
              1 pachet foi de pandispan Boromir,1l smantana pentru frisca,200 gr ciocolata amaruie,300gr capsuni,1 zahar vanilat,100gr zahar tos.



                Mod de preparare:

           Din 200 ml frisca si 200 gr ciocolata se prepara o glazura,mai bine zis un ganaj de ciocolata astfel: Smantana pentru frisca se pune pe foc si cand incepe sa clocoteasca se ia de pe foc si se adauga ciocolata taiata bucati.Se amesteca bine pana se omogenizeaza totul.apoi se da la rece.Cand e complet racita se glazureaza fiecare foaie de pandispan.
             Capsunii se zdrobesc cu un blender impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.Smantana pentru frisca ramasa se mixeaza si cand incepe sa devina frisca se adauga piureul de capsuni.Se mixeaza in continuare pana devine o compozitie cremoasa,aerata.Aceasta se imparte in trei parti egale si se umplu foile glazurate.
               Deasupra se opresc cateva linguri din crema pentru decor.Cine doreste,poate sa lase doar glazura de ciocolata.
               Se da totul la frigider pana a doua zi cand se portioneaza si se serveste.