Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 25 august 2017

Friptura de iepure in bere la vas roman






                   Ce poate fi mai minunat decat o friptura de iepure? La noi in familie se consuma multa carne de iepure.Ne place mult si de aceea crestem iepuri.Prepar carnea sub diferite forme,dar friptura de iepure este minunata.Carnea e frageda si suculenta,iar aromele ii dau o savoare in plus.La fel si aceasta friptura in sos de bere.



                    Ingrediente:
                o jumatate de iepure,1 ceapa mare,2 ardei grasi rosii,1 morcov,sare,piper,4-5 catei de usturoi,500ml bere,cimbru,rozmarin.


                    Mod de preparare:
                Carnea se spala bine,apoi se sterge cu un servet absorbant.Se poate lasa bucata intreaga sau se portioneaza.Ceapa,morcovul si ardeii se curata apoi se toaca marunt.Jumatate din zarzavatul tocat se presara in vasul roman.Carnea se freaca bine, pe toate partile cu usturoiul pisat.Se pune in vas,peste zarzavat,iar deasupra se presara restul de zarzavat.Se condimenteaza cu sare,piper si ierburile aromate.Deasupra se toarna putin ulei si berea.Se acopera cu capacul si se da totul la cuptor, la foc mic.Se lasa astfel 3 ore.Cand carnea e bine facuta,moale si suculenta,se da capacul jos si se mai lasa 30 min. la cuptor pana se rumeneste frumos.
                    Se serveste calda,cu garnitura de cartofi piure si salata de sezon.

joi, 17 august 2017

Prajitura Tosca







                          Nu stiu de unde-i vine numele,dar este o prajitura minunata.Blat pufos si umed de albusuri cu mac si cocos,crema aerata de vanilie,biscuiti aromatizati cu cafea si o glazura generoasa de ciocolata,toate reunite sub un nume divin: Tosca.Nici nu-ti poti dori ceva mai bun.Nu se face greu, chiar daca  necesita ceva timp de preparare,insa merita efortul.



                        Ingrediente:

                    Blat: 8 albusuri,2 ling. faina,4 ling nuca de cocos,4 ling mac,1 praf sare,1 praf de copt.
                    Crema: 8 galbenusuri,200gr zahar,600ml lapte,2ling faina,1 baton vanilie,1 praf sare,250 gr unt.
                    Glazura: 100ml smantana pentru frisca,100 gr ciocolata amaruie.
                    Strat de biscuiti: 30 biscuiti Petit beurre,100ml cafea


                         Mod de preparare:
                      Pentru blat,se incinge cuptorul si se tapeteaza o tava cu hartie de copt.Albusurile se bat spuma tare,cu un praf de sare.Cand s-au intarit se adauga zaharul mixand in continuare pana se topeste complet.In spuma obtinuta se incorporeaza faina cu nuca de cocos,macul si praful de copt.Compozitia obtinuta se toarna in tava pregatita si se da la cuptor.E gata cand trece proba scobitorii.Blatul se scoate din tava si fierbinte, se insiropeaza cu lapte rece apoi se lasa la racit.
                        In acest timp se pregateste crema.Galbenusurile se freaca cu sarea,apoi se adauga zaharul si faina.Crema obtinuta se subtiaza cu putin lapte.Restul de lapte se pune la fiet impreuna cu batonul de vanilie.Cand clocoteste, se toarna crema lichida mestecand.Se lasa sa fiarba pana se ingroasa ca o smantana.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
                       In unul spumat se adauga treptat,cate o lingura din crema fiarta.Crema astfel obtinuta se intinde peste blatul rece.
                       Peste crema se aranjeaza biscuitii insiropati cu cafea.
                       Smantana pentru frisca se infierbanta,se ia de pe foc si  se adauga ciocolata rupta bucatele.Se omogenizeaza totul bine si se lasa sa se racoreasca.Glazura astfel obtinuta se toarna peste biscuiti.
                       Se da totul la rece cateva ore,de preferat pana a doua zi.Se taie cu un cutit inmuiat in apa calda.Se serveste cu multa placere.




                      Aici am surprins un botic...Este Maya mea care si ea a fost tentata de aceasta prajitura.De fapt,cat am pregatit-o a stat cu mine la bucatarie si chiar a fost cuminte :))

duminică, 30 iulie 2017

Pui cu sos de rosii






                      Am facut acest pui in sos de rosii fiind inspirata de sosul de rosii pe care l-am pregatit la Paste cu sos de rosii.Ideia de a face un sos cu rosii uscate mi-a dat-o Laura Maria Din si mi s-a parut geniala,iar combinatia cu carne si mai si.




                           Ingrediente:
                     pulpele,aripile si pieptul de la un pui,1 ceapa,200gr rosii uscate in ulei,2-3 ling pasta de ardei,300ml pasta de rosii,4 catei de usturoi,sare,piper,1 lingurita zahar.


                            Mod de preparare:
                         Pieptul de pui se portioneaza si,impreuna cu aripile si pulpele se prajesc in ulei pana se rumenesc frumos.Eu am folosit uleiul in care au fost rosiile uscate.Se adauga ceapa taiata julien si se caleste pana devine sticloasa.Se adauga rosiile uscate tocate grosier si usturoiul pisat.Dupa ce s-au calit se adauga pasta de ardei si de rosii.Se lasa sa fiarba inabusit pana sosul scade suficient,iar carnea e bine facuta.Daca scade prea mult sosul,se poate adauga un pic de supa.Se adauga o lingurita de zahar si se potriveste de sare si piper.Se presara patrunjel verde tocat deasupra si se stinge focul.
                           Se serveste cald, cu garnitura de cartofi piure sau doar cu paine moale.E delicios.



                     

joi, 27 iulie 2017

Caserola cu carne si legume







                   Caserola cu carne si legume se prepara din carne tocata de porc,vita,pui sau amestec si legume diverse.Pot spune cu ce ai prin frigider: ceapa,cartofi,morcovi,mazare verde,fasole verde,ciuperci etc. Este foarte apetisanta,gustoasa,satioasa si aromata.O recomand in zilele calduroase deoarece se poate consuma si rece.



                    Ingrediente:
                500gr carne tocata,1 ceapa mare,3 morcovi,250gr mazare verde,3-4 catei de usturoi,6-8 cartofi mai mici,2 ardei grasi,marar verde,patrunjel verde,cimbru,sare,piper.



                   Mod de preparare:
              Cartofii necuratati se pun la fiert.
              Ceapa se curata si se taie solzisori apoi se caleste in putin ulei.La fel si 2 catei de usturoi tocati marunt.Cand ceapa a devenit transparenta se adauga morcovii curatati si taiati rondele mici si ardeii taiati fasii.Se calesc pana se inmoaie.Se adauga  carnea tocata apoi  boabele de mazare verde si restul de usturoi tocat marunt.Se potriveste de sare si piper si se caleste totul pana scade toata zeama lasata de carne si legume.Se adauga ierburile aromate taiate marunt si se stinge focul.
               Cartofii fierti si racoriti se curata de coaja,apoi se taie rondele.
               Se unge cu unt un vas de yena si se tapeteaza fundul cu felii de cartofi.Se adauga amestecul de carne si legume si se acopera iar cu felii de cartofi.Se da totul la cuptor pana cartofii de deasupra sunt frumos rumeniti.
                 Se serveste calda,dar e la fel de gustoasa si rece.


luni, 24 iulie 2017

Paste cu sos de rosii






                   Luna aceasta Laura Maria Din este gazda provocarii weekend cu spor.Ea ne-a propus urmatoarele teme: Bauturi,Paste,Salate.Minunata provocarea,temele de asemenea.M-am hotarat greu asupra unei retete deoarece toate erau tentante.Pana la urma am ales aceste paste cu sos de rosii care au fost deliciul unei cine in familie.Ca de fiecare data,nu m-am putut abtine si am personalizat putin reteta.



                    Ingrediente:
                 500gr penne,1 ceapa,150 gr rosii uscate in ulei,3 ling pasta de ardei,300ml pasta de rosii,3-4 catei de usturoi,sare,piper,cateva frunze de busuioc.



                 Mod de preparare:
              Mai intai se fierb pastele,dupa indicatiile de pe ambalaj.Se lasa la scurs,timp in care se pregateste sosul.
              Ceapa si usturoiul se curata , se taie marunt si se calesc in uleiul in care au fost rosiile uscate.Cand ceapa devine translucida se adauga si rosiile uscate taiate marunt.Dupa ce s-au calit se adauga pasta de  ardei si de rosii.Se potriveste de sare si piper si se lasa sa fiarba.Inainte de a stinge focul se adaugacateva frunze de  busuioc tocat marunt.
               Se adauga pastele peste sos si se amesteca bine,apoi se servesc.