Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 1 februarie 2018

Ciuperci umplute




                     Ciupercile umplute sunt un aperitiv foarte apreciat.Se pregatesc foarte usor,sunt gustoase si aspectuoase.Ciupercile moi,suculente sunt umplute cu un amestec de cascaval,coditele acestora si mult marar verde.



                      Ingrediente:

                  500 gr ciuperci,200gr cascaval sau branza telemea uscata,sare,piper,marar si patrunjel verde,1 ou.


                    Mod de preparare:

               Ciupercile se spala bine in mai multe ape,pentru a indeparta eventualele urme de pamant sau nisip.Li se indeparteaza coditele si se toaca marunt.Se amesteca cu cascavalul dat pe razatoare,apoi se condimenteaza cu sare si piper.Patrunjelul verde si mararul se toaca marunt si se adauga la compozitie.Se adauga un ou si se amesteca totul bine.
               Cine doreste,inainte,poate sa caleasca putin cozile de ciuperci tocate,impreuna cu o ceapa tocata marunt.Dupa ce s-a racit se adauga restul ingredientelor.
               Cu aceasta compozitie se umplu palariile ciupercilor.Se dau la cuptor aproximativ 15-20 min.Sunt gata cand sunt frumos rumenite.
               Sunt delicioase atat calde,cat si reci.

miercuri, 31 ianuarie 2018

Mini pizza din aluat de foietaj






                     Cand doriti sa preparati rapid ceva de rontait,niste mini pizza din aluat de foietaj sunt salvarea.Sunt delicioase servite ca aperitiv,dar merg de minune cand vreti sa rontaiti ceva in timpul unui film.Se fac usor si repede si se manaca si mai repede.Pot fi dulci sau picante si se pot pregati in diverse variante.Cu pasta de rosii sau ardei,cu branzeturi sau cu carnati sunt minunate.




                         Ingrediente:

                    1 pachet aluat de foietaj,pasta de ardei dulce sau picanta,sau pasta de rosii,un pic de branza sau cascaval  ras,cateva felii de carnati afumat


                        Mod de preparare:

                  Aluatul de foietaj se lasa la dezghetat la temperatura camerei.Se desface si se intinde putin cu sucitorul.Cu ajutorul unui pahar sau a unei forme rotunde se taie rondele din aluat,acestea fiind minipizzele.Fiecare rondea de aluat se unge cu pasta de ardei dulce sau iute,dupa preferinte sau cu pasta de rosii.Se poate pune cate o felie de carnat afumat,apoi se rade branza telemea sau cascaval deasupra.Se dau la cuptorul incins in prealabil.Se coc pana sunt frumos crescute si usor rumene.
                  Se servesc caldute,dar sunt delicioase si reci.


luni, 29 ianuarie 2018

Tort cu ciocolata,migdale si ness





                   Este  un delicios tort in care gustul dulce al ciocolatei se combina pefect cu migdalele amarui.Blatul fin,vanilat ii da o savoare deosebita,iar crema de ness aduce un plus de arome.Iata despre ce e vorba.


                  Ingrediente:

             Blat: 8 oua,8ling faina,8 ling zahar,1 zahar vanilat
             Crema de ciocolata: 200gr ciocolata amaruie,300gr smantana pentru frisca,esenta de migdale,100gr fulgi de migdale.
             Crema ness: 300gr smantana pentru frisca,2 ling ness
             Crema verde: 300gr frisca,200gr pastile de ciocolata verzi ( Se poate folosi ciocolata alba si colorant)
             Sirop: 100ml apa,4 ling zahar,esenta de migdale


                 Mod de preparare:

            Mai intai se coace blatul.Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare.Se adauga treptat zaharul,mixand in continuare pana se topeste.Se adauga galbenusurile amestecand incet cu o lingura.La urma se incorporeaza faina.
            Compozitia se toarna in forma de tort si se coace.Cand e gata se scoate si se lasa la racit.
            In acest timp se prepara cremele.Smantana pentru frisca se pune la foc si cand incepe sa fiarba,se opreste focul si se adauga ciocolata.Se amaesteca bine pana se omogenizeaza totul.Se lasa sa se raceasca,apoi se da la frigider cateva ore.Se scoate si se mixeaza bine pana isi dubleaza volumul si se deschide la culoare.Se adauga esenta de migadale si fulgii.
            La fel se procedeaza si pentru crema verde.
            Pentru crema de ness,se bate bine smantana pentru frisca si la urma se adauga nessul.
            Apa se pune la fiert cu zaharul si cand s-a topit se stinge focul si se adauga esenta de migdale.Siropul se lasa sa se raceasca.
             Blatul racit se taie in trei,pe orizontala.Fiecare foaie se insiropeaza.
             Pe prima foaie de la baza se intinde crema de ciocolata si migdale.Se pune a doua foaie si se intinde crema de ness.Se acopera cu a treia foaie si se imbraca in crema verde.
             Se decoreaza cu fulgi de migdale si ornamente de zahar colorate.
             Se da totul la frigider pana a doua zi.

           

             

miercuri, 17 ianuarie 2018

Creier pane







                 Nu toata lumea agreeaza creierul,asa ca m-am ferit sa-l gatesc pana acuma.A fost o incercare timida,dar cu un imens succes.Cine spune ca nu-i place creierul fara sa-l guste,face o mare greseala.Intr-adevar,aspectul nu este dintre cele mai apetisante,dar rezultatul final e minunat.




                     Ingrediente:

                1 kg creier,sare,piper,ou,faina,pesmet

                      Mod de preparare:

               Creierul se spala bine si se tine in apa rece pana iese tot sangele.Se curata si se eventulalele pielite.
               Intr-o cratita se pune la fiet 1l apa cu o cana de otet.Cand clocoteste se adauga creierul si se lasa 2-3 min.Se scoate pe o sita si se lasa la scurs.
              Bucatile de creier astfel oparite se condimenteaza cu sare si piper.Se dau prin faina,ou batut si pesmet si se prajesc in ulei incins.
              Se scot pe servete absorbante pentru a absorbi surplusul de grasime.
              Se servesc calde,dar sunt la fel de delicioase si reci.


luni, 15 ianuarie 2018

Omleta chinezeasca






                           Cu aceasta reteta particip la provocarea Weekend cu spor a carei gazda este furnicuta noastra draga, Monica Horoiu. Ea ne-a pus la dispozitie blogul sau si urmatoarele teme: Preparate din peste,Aperitive,gustari,snack-uri si Micul dejun.
                          Cum ouale sunt adorate la noi in familie,am inteles ca si la ea in familie sunt la fel,am ales sa pregatesc aceasta omleta chinezeasca.Ma asteptam sa gasesc tot felul de  ingrediente asiatice,dar n-a fost asa.De la ce-i vine numele nu stiu.Este o banala omleta cu rosii,dar este delicioasa si foarte aspectuoasa.Sigur o voi repeta la vara,cu rosii din gradina mea si va fi si mai savuroasa.Si pentru inca un plus de savoare si culoare,am adaugat cateva cozi de ceapa verde.Iata despre ce e vorba.







                         Ingrediente:

                   2 oua,4 rosii mici,3 ling ulei de masline,sare,piper,3 fire de ceapa verde.



                      Mod de preparare:
                  Cantitatile se pot mari,respectand proportia de 1 ou si 2 rosii mici.
                  Ouale se sparg intr-un bol si se bat bine cu o furculita.Se adauga,dupa gust,sare si piper.
                  Intr-o tigaie se incinge uleiul si se adauga cozile de ceapa verde tocate marunt.Dupa ce  s-au inmuiat,se toarna ouale si se amesteca bine.Rosiile se taie felii sau cuburi.Cand omleta este aproape gata,se adauga rosiile amestecand din cand in cand.Se tin pana rosiile lasa sucul si se inmoaie.
                  Se ia de pe foc si se serveste calda.