Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 24 mai 2018

Omleta cu ceapa verde si Mozzarella





                     Alaturi de cartofii prajiti omleta e considerata a fi cea mai simpla reteta din lume.Oricine stie sa pregateasca o omleta,chiar si cei care nu au patruns deloc in tainele bucatariei.Este mancarea simpla si rapida care o poate face oricine,dar si aceasta are cateva mici secrete pentru a rezulta o omleta pufoasa si gustoasa.



                       Ingrediente:

                  2 oua, 2 ling lapte,1 leg cozi de ceapa verde,4 felii Mozzarella,sare,piper,ulei.


                      Mod de preparare:

                  Intr-un bol se sparg ouale,se adauga laptele si se bat impreuna,cu un tel sau cu furculita.
                  Cozile de ceapa se toaca marunt si se adauga la oua apoi se potriveste de sare si piper.
                  Intr-o tigaie nonaderenta se incinge uleiul si se toarna compozitia de oua cu ceapa.Se misca tigaia astfel ca omleta sa se intinda uniform si se reduce focul.Deasupra se adauga feliile de Mozzarella intregi.Cine doreste poate sa dea branza pe razatoare.Tigaia se acopera cu un capac si se lasa sa se coaca omleta.
                  E gata cand e frumos crescuta.Se stinge focul si se serveste fiebinte alaturi de salate din legume de sezon.

               

luni, 21 mai 2018

Negresa cu nuci





                 Este o delicioasa prajitura moale,pufoasa,ciocolatoasa in care contrasteaza blatul pufos cu nucile crocante.Se face usor si repede,din doar cinci ingrediente,si e delicioasa langa o cana cu lapte cald.Cantitatile se pot ajusta in functie de preferinte.



                      Ingrediente:

                  1 cana zahar,1/2 cana faina,1/2 pachet unt,2 oua,2 ling cacao,100 gr nuci,1 praf de copt.

                     Mod de preparare:

                  Cuptorul se preancalzeste si se unge o tava de 23x23 cm cu unt
                  Intr-un bol se amesteca faina,zaharul,cacaoa si praful de copt.
                  Ouale se mixeaza cu untul moale.Compozitia obtinuta se adauga celei uscate si se amesteca pana se omogenizeaza.
                  Compozitia se toarna in tava si deasupra se presara nucile tocate grosier,cu cutitul.
                  Se da la cuptor 25-35 min. sau pana trece testul scobitorii.
                  Dupa ce s-a copt,se scoate din cuptor,se lasa sa se raceasca,apoi se portioneaza.








               

               

duminică, 20 mai 2018

Chiftelute cu cartofi in sos de smantana







                   Sunt delicioase aceste chiftelute cu cartofi in sos de smantana.Se fac usor si repede pentru ca nu trebuie coapte separat chiftelele.Totul se coace deodata,intr-o singura tava.Este mult mai sanatoasa aceasta mancare pentru ca am eliminat prajeala.Chiftelutele  crocante la exterior si moi si pufoase la interior,cartofii rumeni sunt inveliti de un sos cremos si aromat de smantana.



                      Ingrediente:
           
              500gr carne de porc,3-4 catei de usturoi,3-4 felii de paine,1 ou,sare,piper,cimbru,1 leg.patrunjel verde,8 cartofi mari,350 ml smantana,un pic de Mozzarella ( optional),


                    Mod de preparare:

              Am aratat si aici cum se prepara chiftelutele.

             E de preferat sa se foloseasca carne de porc mai grasa pentru a nu fi seci chiftelele.
             Daca nu e tocata,carnea se macina.Se adauga usturoiul tocat marunt,painea inmuiata,oul,sarea,piperul si cimbru apoi patrunjelul tocat marunt.Se amesteca totul bine pana rezulta o pasta omogena.Din aceasta se fac bilute potrivit de mari.
             Cartofii se curata de coaja si se taie in cuburi egale.
             Intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu ulei se aranjeaza cartofii alternand cu chiftelele.Se acopera cu folie de aluminiu si se da totul la cuptor.Se tin astfel 30 - 40 min,pana cartofii sunt facuti,adica furculita intra usor in ei.
              Smantana se amesteca cu sare si piper.Daca e prea groasa,se poate adauga un pic de lapte.Eu am adaugat si un pic de Mozzarella data pe razatoare.
               Se scoate vasul din cuptor si se toarna deasupra sosul de smantana.Se da din nou la cuptor pana sosul a scazut si e frumos rumenita deasupra.



                 Se servesc calde,dar sunt delicioase si reci.



                     

miercuri, 16 mai 2018

Pasta de leustean




                  A inceput sezonul conservarii aromelor si verdeturilor pentru iarna.Am inceput acest lucru cu pasta de leustean.Cui ii plac ciorbele,implicit ii place si leusteanul,asa ca pasta aceasta este ideala pentru a aroma o ciorbita sau orice alta mancare cu leustean.Nu e o treaba complicata,se face simplu si usor.
                 In aceasta perioada leusteanul a ajuns la maturitate,asa ca trebuie tuns pentru a da alte frunze.
                 Se folosesc doar frunzele,fara tije.Dupa ce s-au spalat bine si s-au scurs de apa,se rup frunzele de pe tije.Se pun intr-un blender si se paseaza.Se adauga un pic de sare si ulei pana rezulta o pasta.Se pune in borcane presand bine sa nu ramana goluri de aer.Deasupra se acopera cu un strat de ulei.Se inchide ermetic borcanul si se da la rece.


               

                     Frunzele de leustean se mai pot pastra in borcane,acoperite cu otet.
                     Se pun in borcane,presand,sa incapa cat mai multe.Dupa ce s-a umplut borcanul cu frunze,se toarna otet deasupra si se inchide ermetic.
                     In acest caz vom avea si otet aromatizat cu leustean pentru acritul ciorbelor.




marți, 15 mai 2018

Pui in sos de branza




                         E delicios acest pui in sos de branza.Il fac mereu pentru ca e printre mancarurile favorite in casa.Carnea de pui suculenta,sosul de branza aromat contribuie cu succes la savoarea acestei mancari.

                        Ingrediente:

                 500 gr carne de pui,300 ml smantana pentru gatit,100 gr branza tip Emmentaler sau Gorgonzola,1 ceapa,150 ml vin alb,sare,piper,cimbru.

             
                       Mod de preparare:

                Se poate folosi pieptul de pui,dar si pulpele dezosate.Carnea se taie in bucati potrivit de mari si se prajeste in putin ulei.
                 Se scot bucatile de carne,se mai adauga un pic de ulei si se adauga ceapa taiata marunt.Se caleste pana devine sticloasa,apoi se adauga carnea.Se toarna vinul,se potriveste de sare,piper si cimbru si se lasa sa fiarba inabusit pana ce carnea e bine facuta.
                 Se adauga smantana si branza si se lasa sa fiarba pana branza e complet topita.Se mai potriveste de sare si piper daca e cazul si se ia de pe foc.
                  Se presara patrunjel verde deasupra si se serveste fierbinte. Se poate servi cu mamaliguta alaturi sau simpla.