Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 6 octombrie 2018

Rulada de porc cu castane si mere







                              Pentru ca e toamna,o toamna frumoasa,m-am gandit sa pregatesc ceva cu aromele ei.Nu m-am gandit la ceva dulce,ci la o mancare,chiar daca am folosit fructele aromate ale toamnei : castane si mere.A iesit o delicioasa rulada aromata si parfumata,savuroasa si apetisanta umpluta cu castane si mere.



                    Ingrediente:

                800 gr pulpa de porc, 1 mar mare,1 ceapa,1 ou,500 gr castane,sare,piper

                  Mod de preparare:

              Pulpa de porc se curata de pielite ,se fasoneaza si se taie in doua pe lungime,apoi fiecare parte se cresteaza tot pe lungime.Se bate putin cu ciocanul,apoi se presara sare si piper.
              Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei incins.Cand devine sticloasa se adauga marul curatat si taiat cubulete si castanele coapte si curatate.Aici am explicat pe indelete cum se coc castanele.Se caleste totul bine,pana se inmoaie merele,se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
              Dupa ce s-a racit,se adauga oul si se potriveste de sare si piper.
              Compozitia obtinuta se intinde peste carne,apoi se ruleaza strans.Se leaga cu sfoara sau se prind capetele cu scobitori,se presara si deasupra un pic de sare si piper si se da la cuptor.
              E gata cand e frumos rumenita.Se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.Se scot atele sau scobitorile,se taie felii si se serveste.


miercuri, 26 septembrie 2018

Mixerul Tefal Quickchef un real ajutor in bucatarie




                            Mereu vrem sa ne impresionam musafirii sau doar familia cu preparate gatite impecabil si prezentate intr-un mod cat mai placut.Ne straduim cat mai mult,dar un ajutor prinde bine oricand.
                           Mixerul Tefal Quickchef este unul din aceste ajutoare,care nu trebuie sa lipseasca din nici o bucatarie.Cu ajutorul sau putem prepara maioneze,creme,salate,supe creme,sosuri si multe alte produse cu care sa ne incantam mesenii.Timpul de preparare se va reduce semnificativ datorita motorului sau de 1000 W.In timpul prepararii se poate pastra controlul cu cele 20 de viteze care pot fi ajustate fara oprirea mixerului,intr-un mod intuitiv datorita iluminarii de pe fundal.
                            Sistemul antistropire si manerul antialunecare,chiar si cu mainile ude,ofera comfort in utilizare.
                            Blenderul este dotat cu pahar gradat de 800 ml cu care se pot prepara  sucuri de fructe,supe,sosuri,piureuri.


                            Tocatorul din dotare este de 500 ml si este foarte util in prepararea salatelor,tocanitelor si tot ce ai nevoie pentru o masa sanatoasa.

           
                              Toate componentele sunt compatibile cu masina de spalat vase,usurand asfel curatarea lor.
                               Tefal a venit in ajutorul gospodinelor cu mai multe modele de mixere,ramanad la latitudinea fiecareia sa aleaga modelul preferat.
                     
                       - Tefal Quickchef HB 656838
                       - Tefal Quickchef HB 659838
                       - Tefal Handblender Quickchef HB658838

                 Se gasesc in magazinele specializate si va asteapta sa va fie de un real ajutor in bucatarie.
                 Eu am avut oportunitatea de a incerca mixerul datorita #BUZZStore #buzztefal #tefalcoocking


vineri, 14 septembrie 2018

Tort cu morcovi si crema de branza






                        Carot cake sau tort de morcovi este un tort usor,cu un blat moale si pufos.Dupa cum ii spune numele,are in compozitie morcovi.Cine doreste,poate adauga si cateva nuci.Aroma este deosebita,iar combinatia cu crema de branza e minunata.O crema usoara si racoroasa.


                       Ingrediente:

                   Blat: 250gr faina,2 lg bicarbonat,un vf sare,1 lg scortisoara,1lg nucsoara,300ml ulei,350gr zahar tos,4 oua,300 gr morcovi rasi ( 5-6 morcovi medii) esenta de vanilie,un varf sare.
                  Crema : 250 gr crema de branza,150gr zahar pudra,100ml frisca,


                    Mod de preparare:

                Mai intai se incinge cuptorul si se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt.
                Intr-un bol se amesteca faina,sarea,bicarbonatul,scortisoara si nucsoara.
                In alt bol se amesteca uleiul,zaharul si vanilia pana se obtine o textura cremoasa.Se adauga,treptat,ouale,unul cate unul pana sunt incorporate bine.
                Amestecul de faina se incorporeaza in cel de ulei,amestecand incet.La urma se adauga morcovii razuiti.Se da totul la cuptor 25-35 min.pana trece testul scobitorii.Cand e gata se scoate din tava si se lasa la racit.In acest timp se pregateste crema.
                Intr-un bol se mixeaza crema de branza adaugand zaharul.La urma se amesteca cu frisca batuta.
                Blatul racit se taie pe orizontala si se umple cu crema de branza.Deasupra se acopera tot cu crema de branza,lasand lateralul neacoperit.
                Se da la rece pana in momentul servirii.


sâmbătă, 18 august 2018

Pilaf cu rosii si piept de pui




                         Pilaful cu rosii si piept de pui este o mancare de vara,racoroasa datorita gustului usor acrisor dat de rosii.Este un fel principal usor si savuros,iar daca se renunta la carne,este ideal pentru o zi de post.



                           Ingrediente:

                      1 piept de pui,1 ceapa,1 cana orez,2 ardei grasi rosii,5-6 rosii,sare,piper,3 ling.ulei

                           Mod de preparare:

                     Pieptul de pui se sterge si se taie cuburi.Ceapa se curata si se toaca marunt.
                     Intr-un vas se pune uleiul la incins si se adauga ceapa.Se caleste pana devine translucida,apoi se adauga carnea.Se caleste pana isi schimba culoarea.Se adauga ardeii taiati fasii subtiri.Cand s-au inmuiat se adauga rosiile.Se lasa sa se caleasca pana isi lasa zeama,apoi se adauga orezul.Se amesteca bine si se mai completeaza cu 2 cani de apa.Se potriveste de sare si piper si se lasa sa fiarba totul acoperit,pana carnea e bine gatita si orezul fiert.
                      Se ia de pe foc si se presara patrunjel verde tocat.Se serveste cald,dar e bun si rece.


Ghiveci de legume cu carne la cuptor





                            Este o mancare de vara in care,pe langa carne,abunda legumele.De obicei,ghiveciul il fac simplu,fara alte adaosuri ( orez sau carne).De data asta am vrut sa fie ceva un pic mai altfel si am adaugat carne.Ideia mi-a venit gatind,dar,cautand pe net,am inteles ca astfel de mancare este o mancare traditional turceasca.Ideia e ca ghiveciul de legume cu carne la cuptor este un deliciu pe care trebuie sa-l incercati vara asta.



                        Ingrediente:

                  1kg  pulpa de porc,3-4 cepe,1 capatana usturoi,2-3 morcovi 1pastarnac,6 ardei grasi rosii si albi,6 rosii mari,4 cartofi,2 dovlecei,1 vanata mare,sare,piper,3 ling.ulei


                       Mod de preparare:

                 Carnea se sterge si se taie cuburi potrivit de mari.Legumele se curata si se taie felii sau rondele,dupa caz.Vinetele si dovleceii se curata si se taie cuburi.
                 Intr-o tigaie se incinge uleiul si se adauga bucatile de carne.Se tin pana se rumenesc usor dupa care se scor si se aseaza intr-un vas de yena.Se presara sare,piper si cimbru si se da la cuptor.
                In uleiul in care s-a rumenit carnea se adauga ceapa si se caleste pana devine sticloasa.Se adauga ardeii,morcovii si pastarnacul si se lasa sa se caleasca pana se inmoaie toate legumele.La urma,se adauga rosiile taiate marunt.
                Separat,intr-o tigaie de teflon se rumenesc usor vinetele si dovleceii.Se pot rumeni si in ulei,dar mancarea va fi mult mai grasa pentru ca vinetele absorb mult ulei.
                Se scoate vasul de yena din cuptor ,se presara ustroiul tocat,apoi se rastoarna toate legumele.Cartofii se adauga cruzi.Se amesteaca,se potriveste de sare si piper,se acopera cu un capac si se da totul la cuptor.Daca e cazul,se mai completeaza cu lichid ( suc de rosii). Se tine astfel 2 ore,dupa care se ia capacul si se lasa sa se rumeneasca putin deasupra.
                 Se serveste ca atare sau cu un orez simplu,fiert in apa cu sare.