Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 12 martie 2019

Rulouri cu scortisoara - Chinnamon rolls




                  Melcisori deliciosi din aluat dospit,umpluti cu crema de unt cu zahar si scortisoara.Sunt moi,pufosi,dulci,aromati.Sunt desertul ideal,dar merg de minune ca gustare,langa o cana cu lapte.



                          Ingrediente:

                      1 kg faina,50 gr drojdie,4 galbenusuri,600 ml lapte,50 gr unt topit, 100 gr zahar, zahar vanilat,coaja de lamaie.
                    Umplutura: 350 gr unt,200 gr zahar,scortisoara pudra,cacao optional
                    Glazura: 200ml smantana sau frisca sau mascarpone,50 gr unt,100 gr zahar,zahar vanilat

                         Mod de preparare:

                    Intr-un bol se amesteca o ling.zahar cu drojdia pana se lichefiaza.Se adauga laptele caldut si o ling de faina.Se lasa deoparte,la loc clad,pana se activeaza drojdia,adica pana incepe sa faca basici deasupra.
                   Intr-un vas mai larg se pune faina,zaharul galbenusurile,coaja de lamaie rasa si zaharul vanilat.Se amesteca totul bine,apoi se adauga compozitia de lapte si drojdie.Se amesteca bine,apoi se framanta cu mana.Cand incepe sa se lege aluatul,se adauga untul topit si racit.Se framanta totul bine de tot,pana rezulta un aluat omogen.Se acopera cu un servet si se tine la dospit in loc cald,ferit de curenti de aer.
                    In acest timp se pregateste crema.Untul moale,la temperatura camerei se amesteca cu zaharul tos.
                    Cand aluatul si-a dublat volumul se scoate din vas,se imparte in doua pentru a lucra mai usor.Din fiecare parte se intinde cate o foaie dreptunghiulara care se unge cu crema de unt,iar deasupra se presara scortisoara pudra.Cine doreste,poate sa presare si cacao.
                    Foaia se ruleaza pe lungime,iar cu un cutit bine ascutit se taie rondele mai groase. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se mai tin la cald 15 min.dupa care se dau la cuptor.
                    Pana se coc,se pregateste glazura.Untul moale se mixeaza cu smantana sau crema de branza, zaharul si zaharul vanilat.Rezulta o crema cu care se ung melcii fierbinti,scosi din cuptor.Aceasta va fi partial absorbita de melci.
                    Se lasa sa se raceasca,apoi se servesc.Sunt moi,pufosi,aromati.cu miezul bine insiropat de la glazura si crema de unt.

                 

                   

duminică, 24 februarie 2019

Rulada de ciocolata cu dulceata de smochine








                        Este un desert rapid,foarte ciocolatos,iar dulceata de smochine ii confera o aroma deosebita.
                        Si de data asta am pus la treaba robotul de bucatarie Kenwood Titanium Chef.Nu s-a dezmintit nici acum.Este sustinerea ideala in bucatarie pentru a obtine preparate pline de arome si savoare,asa cum este si aceasta rulada.



                           Ingrediente:

                      Blat: 6 oua,6 ling zahar,4 ling faina,2 ling cacao,1 zahar vanilat
                      Crema : 100 ml apa,100 gr zahar,100 gr ciocolata amaruie,250 gr unt
                      Glazura : 100 gr ciocolata amaruie,50 ml lapte

                           Mod de preparare:

                      Albusurile se separa de galbenusuri si se mixeaza cu un varf de sare pana devin o bezea tare.Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste complet.



                        Trebuie sa rezulte o bezea ferma si lucioasa.Se adauga galbenusurile amestecand incet,cu o spatula.La urma se incorporeaza faina amestecata cu cacaoa,cu miscari lente,de jos in sus.
Se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins.E gata cand trece proba scobitorii.
                        Se scoate din tava si se ruleaza strans intr-un prosop umed.Se lasa stfel pana se raceste.
                        In acest timp se pregateste crema.Se pune la fiert zaharul cu apa.Cand clocoteste,se tine 3-4 min,apoi se adauga ciocolata rupta bucati.Se amesteca totul bine,pana se omogenizeaza,apoi se lasa iar pana clocoteste.Din acest moment,se mai tine 3 min,apoi se ia de pe foc.Se lasa sa se raceasca.
                      Untul se spumeaza bine,apoi se dauga treptat,lingura cu lingura glazura racita.


                       
                         Se obtine o crema onctuoasa,aerata.
                         Pentru glazura,se topeste  ciocolata impreuna cu laptele.Cand e omogena si incepe sa clocoteasca,se ia de pe foc.
                         Se desface blatul rulat din prosop si se unge cu dulceata de smochine.Deasupra se intinde crema de ciocolata si se ruleaza strans,la loc.Deasupra se toarna glazura si se decoreaza cu smochine din dulceata.
                        Se da totul la frigider pana la servire.


Supa crema de pui








                   Am facut o supa crema din pui de casa,cu multe legume proaspete pe care o recomand cu drag.E foarte consistenta pentru ca ,pe langa legume,are si carne in compozitie.Da,carne de pui tocata fin cu ajutorul robotului Kenwood Titanium Chef.
                   Nu v-am spus,dar are in dotare un minunat blender de sticla cu o capacitate de 1,6 l.Este dotat cu patru lame din otel inoxidabil cu patru zone.Cu asemenea ajutor,pasarea legumelor si a carnii a fost o joaca.




                         Ingrediente:

                    1 piept de pui,1 ceapa,3 morcovi,1 patrunjel,1 pastarnac,1 telina,2 cartofi,sare,piper alb


                        Mod de preparare:

                   Intr-o oala mai mare se pune la fiet carnea de pui in apa cu sare.Cand incepe sa fiarba,se aduna spuma formata,apoi se adauga si zarzavatul curatat,mai putin cartofii.Se adauga cateva boabe de piper si 2 foi de dafin.Se lasa sa fiarba la foc mic,pana zarzavatul si carnea sunt bine facute.


                      Cu 20 min.inainte,se adauga si cartofii.Cand si acestia sunt fierti,se opreste focul si se scot legumele si carnea din supa cu o lingura cu gauri.



                        Se lasa sa se racoreasca,iar daca bucatile sunt prea mari,se taie in doua sau in patru,dupa caz.Se pun in blender impreuna cu putina zeama in care au fiert si se paseaza pana rezulta un piure fin.



                             Se mai adauga supa pentru a subtia piureul pana la consistenta dorita si se potriveste de sare si piper.
                             Se serveste cu crutoane de paine.



joi, 21 februarie 2019

Prajitura din albusuri cu cocos si coacaze rosii








                          Este solutia ideala la albusurile ramase prin frigider.Eu am avut mai multe,dar cantitatile se pot reduce,respectand proportiile.Este o prajitura moale,pufoasa,aromata,iar crusta crocanta de deasupra face deliciul ei.
                          Si de data asta am avut ajutor robotul de bucatarie Kenwood Titanium Chef.Pui in bolul mare de inox ingredientele si ii dai drumul,iar el iti face toata treaba.In timpul asta poti face altceva,astfel,castigi timp pretios.



                           Ingrediente:
                     
                      10 albusuri,2 cani faina,2 cani zahar,1 zahar vanilat,1 cana nuca de cocos,1 cana coacaze rosii,1 praf de copt.


                          Mod de preparare:

                    Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Cand sunt tari,se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana rezulta o bezea tare,lucioasa.



                     E magic cum lumineaza bolul.Treaba robotului s-a terminat,se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos.Se amesteca incet,cu miscari de jos in sus,cu o spatula.



                     La urma se adauga boabele de coacaze date usor prin faina.Eu am avut coacaze din congelator si le-am adaugat congelate.
                     Se da totul la cuptorul preancalzit ,in tava tapetata cu hartie de copt.Este gata cand,scobitoarea cu care se inteapa blatul iese curata.
                    Se lasa sa se raceasca,apoi se portioneaza.


             

miercuri, 20 februarie 2019

Kenwood Titanium Chef,ajutorul din bucatarie




                   
                        Daca esti pasionat de bucatarie,noii roboti Kenwood din seria Titanium Chef te indreapta spre profesionalism.Dar daca nu ai aceasta pasiune si doar gatesti de nevoie,cu Kenwood Titanium Chef nu se poate sa nu ti se induca pasiunea pentru gatit.
                        Oricum ar fi,ai parte de sustinere in bucatarie.De la pregatire la coacere,de la gatit la inspiratia de a pregati noi feluri de mancare,acest robot este solutia ideala in bucatarie.
                          Are o putere de 1500 W ,combinata cu un control de inalta precizie,asigurandu-te ca face fata la orice ai in plan.
                          Pentru a oferi un control de 100% asupra preparatului,Kenwood a introdus o solutie inovatoare care ilumineaza interiorul vasului.Astfel,intregul bol este clar luminat,permitand-ti sa urmaresti cu usurinta pregatirea compozitiei,lucru foarte important mai ales la creme sau aluaturi.
                         Totodata,dispozitivul dispune de un buton intuitiv modern de pornire/oprire,permitand sa deazctivezi complet robotul fara a-l deconecta de la priza.
                         Robotul dispune de un vas din otel inoxidabil  de 6,7 litri care permite amestecarea pana la 16 ingrediente sau framantarea a 5 kg de aluat.
                         Protectia impotriva stropirii ajuta la mentinerea curateniei in bucatarie,iar orificiul de deschidere mare permite adaugarea de ingrediente in timpul functionarii.
                         Telul K este ideal pentru prepararea aluaturilor de biscuiti si pentru mixarea smantanii.Carligul framata in mod eficient aluaturile.
                         Robotul dispune si de un blender de sticla cu o capacitate de 1,6 l.Este dotat cu lame din otel inoxidabil cu patru zone care permit prepararea supelor-creme,sosurilor,smoothie-urilor.


                     Cu un robot atat de versatil,cu atatea functionalitati gatitul se transforma intr-o aventura culinara plina de texturi,arome,savoare si compozitii noi.