Pagini

Pagini

joi, 9 ianuarie 2014

Buturugi (Alcazare)




      O delicioasa prajitura care imbina aroma bezelelor cu cea a nucilor,ciocolatei,cafelei.

Ingrediente bezele:
6 albusuri,360 gr zahar,150 gr nuci macinate,o lingurita zeama de lamaie.
Ingrediente crema:
250 gr unt,6 galbenusuri,6 ling zahar, 2 ling cacao,100ml cafea neagra,2 ling faina
Mod de lucru bezele:
Albusurile se bat spuma tare,se adauga treptat zaharul si zeama de lamaie.Se bate in continuare pana rezulta o bezea tare.Se adauga nuca macinata si se amesteca usor,prin rasturnare.Se pune cu ligurita sau cu posul gramajoare in tava tapetata cu hartie de copt.Se coc 30min cu usa cuptorului deschisa.
Mod lucru crema:
Galbenusurile,zaharul,cacaoa,faina,cafeaua se fierb pe foc.Cand s-a racit se amesteca cu untul frecat spuma.
Se lipesc bezelele cate doua,finisand partea laterala care se tavaleste prin nuca macinata.


       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!