Pagini

Pagini

marți, 7 ianuarie 2014

Cuburi aromate




Azi am dorit sa fac un chec si din banala retata,am ajuns la o prajitura adevarata.Am dorit ceva mai aromat,mai codimentat asa ca am combinat aromele cu o reteta clasica de chec si au iesit aceste Cuburi aromate.
Ingrediente:
10 galbenusuri,1cana lapte,1 cana ulei,25 ling.zahar,30ling.faina,vanilie,scortisoara,nucsoara,cuisoare,ghimbir,anason stelat,praf de copt,2ling.cacao,100gr ciocolata.
Preparare:
Galbenusele se freaca cu zaharul,se adauga uleiul ca la maioneza,laptele,praful de copt,aromele si faina.
3/4 din compozitie se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.In restul se adauga 2 ling.cacao,se toarna deasupra,se trece cu o furculita deasupra pentru un aspect marmorat si se da la cuptor.Pentru a vedea daca e gata se face testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a racit,i-am facut o glazura din 100gr ciocolata amaruie,un pic de lapte si un praf de ghimbir.
A rezultat un chec care imbina aromele asiatice cu cele orientale..Eu l-am copt in tava dreptunghiulara,nu de chec.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!