Pagini

Pagini

duminică, 12 ianuarie 2014

Pogacele cu jumari






Pe langa atatea retete din carne si derivate din porc,la loc de cinste stau pogacelele cu jumari.Am avut niste jumari minunate,bine scurse de grasime,rumenite,crocante,deloc tari asa ca am facut cu ele pogacele.
Intai am macinat jumarile.Pasta obtinuta se amesteca cu sare si piper,dupa gust.Am folosit cam 500gr pasta.

Aluatul:1kg faina,un plic drojdie,sare,2 oua,200ml ulei, lapte caldut pentru framantat.

Drojdia se amesteca cu laptele si un pic de faina si se lasa la dospit.Cand a crescut,se adauga peste faina amestecata cu uleiul,ouale si sarea.Se framanta pana se obtine un aluat omogen,elastic.Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.Se intinde o foaie nu prea mare pe masa infainata si se unge cu pasta de jumari.Se impatureste in patru si se lasa 30 min.sa stea.Se intinde din nou foaia si se impatureste.Operatia se repeta de trei ori.
Se intinde o foaie de 1 cm grosime si se taie cu forma.Se unge cu ou batut si se presara chimen deasupra.Atentie sa nu le ungeti si pe lateral,ca nu mai cresc asa frumos.Se mai lasa sa creasca la temperatura camerei apoi se dau la cuptor pana se rumenesc.
Sunt fragede,foietate,aromate,picante.Merg de minune cu un pahar de vin rosu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!