Pagini

Pagini

luni, 31 martie 2014

Chec ciocolatos




                            Aceasta reteta se prepara foarte usor si simplu.Rezultatul este minunat,rezultand un chec cu o textura umeda,cremoasa cu un gust si o aroma puternica de ciocolata.

                            Ingrediente:
                          4oua,300gr faina,250ml ulei,250ml lapte,3ling cacao,praf de copt,zahar vanilat,4 ling nutella.

                            Mod de lucru:
                         Ouale se mixeaza bine cu zaharul pana se topeste si ouale cresc in volum.Se adauga laptele turnat in fir subtire si mixand in continuare.Apoi se adauga uleiul,tot in fir subtire,ca la maioneza.La urma se adauga faina amestecata cu praful de copt.Aluatul astfel obtinut se imparte in doua parti.In una din ele se adauga 3 ling cacao.Intr-o forma rotunda,tapetata cu hartie de copt se pune aluatul galben apoi cel maro.Se da la cuptor pana trece testul scobitorii.
                            Cand e gata,se scoate din tava si se lasa sa se racoresca.Intre timp,se pregateste glazura.Nutella se incalzeste pe baie de aburi si se intinde pe suprafata checului.Deasupra se presara fulgi de ciocolata.
                           E delicios alaturi de o cana cu lapte sau ceai.

                            O felie de chec:

       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!