Pagini

Pagini

joi, 19 mai 2016

Chiftele de legume

 



                        E cald,in piete au inceput sa abunde legumele,e momentul sa profitam din plin de ele.Astfel,am facut niste chiftelute delicioase din legume.Sunt minunate pentru sezonul de vara,cand carnea o trecem pe locul doi.



                       Ingrediente:
                    2 dovlecei,3 morcovi,6 cartofi,2 oua,1 leg.marar,2-3 fire ceapa verde,1 leg.patrunjel,sare,piper,pesmet,ulei pentru prajit.


                       Mod de preparare:
                   Dovleceii se curata de coaja si se dau pe razatoare.Se pun intr-o strecuratoare pentru a se scurge de apa.Cartofii se curata si se spala,apoi se dau pe razatoare.La fel si morcovii.Ceapa,mararul si patrunjelul se toaca marunt.
                 Dovleceii si cartofii se storc bine cu mana si se pun intr-un bol.Se adauga morcovii si verdeata tocata,apoi ouale.Se potriveste de sare si piper si se amesteca totul bine.
                Intr-o tigaie se pune ulei la incins.Cu mana,se formeaza chiftele din compozitie,se dau prin pesmet si se pun la prajit in uleiul incins.Se scot pe servete absorbante.
                Se servesc cu un sos picant de iaurt.Sunt bune atat calde,cat si reci.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!