Pagini

Pagini

marți, 28 ianuarie 2020

Prajitura Albinita






                         Prajitura Albinita sau Dulcineea este binecunoscuta prajitura cu foi cu miere si crema de gris.Cred ca fiecare si-a delectat copilaria cu aceasta prajitura dulce si aromata.Si la mine a fost prajitura copilariei,dar nu am putut scrie reteta mamei,din caiet,pentru ca nu era completa.Am cautat pe net si cea mai apropiata reteta de cea a mamei a fost reteta fetelor de la Savori Urbane carora le multumesc pe aceasta cale.




                         Ingrediente

                      Foi: 900gr faina,250 gr zahar,200 gr miere,120 gr unt,2 oua,1 plic zahar vanilat,1 ling bicarbonat,lapte cat cuprinde,coaja de lamaie.
                      Crema: 500ml lapte,250 gr zahar,120 gr gris,300 gr unt,2 plicuri zahar vanilat,un vf.sare
                      gem de caise,zahar pudra vanilat pentru deasupra


                         Mod de preparare:

                  Mierea,untul si zaharul se incalzesc pe foc pana se topeste zaharul.Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.Se adauga coaja de lamaie si ouale si se mixeaza.Se adauga faina amestecata cu bicarbonatul.La urma,se adauga lapte cat sa se obtina un aluat omogen,legat,care se lucreaza usor.
                Se da la rece 10 min, dupa care se imparte in patru parti egale, din care se intind patru foi.Se coc pe tava mare,tapetata cu hartie de copt.



                  Pentru crema,se fierbe laptele cu zaharul si zaharul vanilat.Cand clocoteste,se adauga,in ploaie,grisul.Se amesteca continuu pe foc,pana e fiert grisul.Se ia de pe foc si se lasa la racit.Untul ,la temperatura camerei,se spumeaza,apoi se adauga grisul cu lapte si se omogenizeaza bine.



                    Cu crema asfel obtinuta se umplu foile,astfel: foaie,jumatate din crema,foaie,gem de caise,foaie,restul de crema,foaie.Se pune o greutate pe prajitura si se lasa la rece pana a doua zi cand foile se vor inmuia si se va putea taia.
                     Se indreapta marginile si se pudreaza deasupra cu zahar pudra vanilat,apoi se portioneaza pentru servire.



                   Minunata aceasta prajitura,pana  si Toulouse e tentat de o bucata.

                   


                 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!