E sezonul portocalelor si al clementinelor,sa profitam de aceasta abundenta din magazine.Am facut o prajitura dulce si aromata cu clementine,dar la fel de bine merge si cu portocale.M-am inspirat din caietul mamei mele,ea facea aceasta prajitura cu struguri.Eu am adaptat-o si a iesit ceva delicios.
Ingrediente:
4 oua,16 ling.zahar,1 praf de copt,zeama de la 2 clementine,400 gr smantana,20 ling.faina,1 zahar vanilat,coaja de la 2 clementine,4-5 clementine.
Mod de preparare:
Ouale se freaca bine cu zaharul,se adauga praful de copt,zaharul vanilat,zeama si coaja de clementine si smantana.La urma se incorporeaza faina.
Rezulta un aluat subtire,de chec,care se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.
Clementinele se curata de coaja si de partea alba,se desfac felii si se pun deasupra.Eu am presarat si cateva boabe de coacaze rosii.Se coace la foc potrivit in cuptorul dinainte incins.E gata cand scobitoarea infipta in mijloc iese curata.
Se lasa sa se raceasca,apoi se portioneaza.Aluatul va fi fraged si putin umed.Cat despre gust si aroma,nu te poti opri din mancat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!