Pagini

Pagini

duminică, 26 iulie 2020

Somon cu sparanghel la cuptor


 




                       Este delicioasa aceasta reteta de somon cu sparanghel la cuptor. Este o masa rapida,simplu de pregatit si deosebit de gustoasa.Somonul si sparanghelul se gatesc in folie de aluminiu,asa ca este foarte fraged si gustos.Savoarea i-o da untul care se adauga la somon.Nu se face fum sau mirosuri in bucatarie si asta e un mare avantaj.
                       Pentru diversitate,se pot adauga si alte legume alaturi de somon,la fel si condimente.Oricum ar fi,este  cina ideala sau pranzul perfect.



                       Ingrediente:

                    4 fileuri de somon sau medalioane, 12 fire de sparanghel,zeama de la o lamaie,3-4 catei de usturoi,sare,piper,marar verde,patrunjel verde,100 gr unt


                        Mod  de preparare:

                    Se face un amestec din zeama de lamaie,sare,piper,marar verde tocat si usturoiul zdrobit. In acest amestec se pun feliile de somon,astfel incat sa le cuprinda pe toate partile.Se lasa sa stea astfel 5 min.,dupa care se scot si se pun pe folie de aluminiu.Peste fiecare bucata se pun trei fire de sparanghel.
                     Untul moale se amesteca cu patrunjelul verde tocat.Pe fiecare bucata de somon se pune o lingurita de unt.Fiecare bucata de somon impreuna cu sparanghelul se inveleste in folie de aluminiu si se da la cuptor.
                      Se tine 15- 20 min.dupa care se scoate,se lasa putin sa stea,apoi se desface din folie.Se serveste cald,ca atare,sau cu o garnitura de cartofi sau mamaliguta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!