Pagini

Pagini

duminică, 14 noiembrie 2021

Pui cu smochine

 





                         Reteta de pui cu smochine este un preparat delicios si sanatos pentru ca contine proteine,fibre si vitamine. Mentionez ca folosesc doar  smochine proaspete. Este o reteta simpla si usoara,cu o tenta exotica,datorita smochinelor.





                   Ingrediente : 

               500 gr carne de pui pulpe,aripi,piept,orice va place, 1 ceapa rosie, 3-4 catei de usturoi, 200 ml vin rosu, sare,piper,oregano,rozmarin, fulgi chilli, 10-12 smochine,2 ling ulei.


                  Mod de preparare:

            Carnea se curata, se sterge bine si se rumeneste putin in ulei incins. Se scot bucatile de carne si,in grasimea ramasa, se caleste ceapa tocata pana devine sticloasa. Se adauga usturoiul tocat marunt si se stinge cu vin. Se adauga sarea,piperul si ierburile aromate impreuna cu fulgii de chilli. Se lasa sa dea totul in clocot,apoi se adauga bucatile de pui. Se amesteca sa fie bine patrunse de sosul format si se dau la cuptor.
            Smochinele se spala, li se taie coditele,si se cresteaza in patru sau in doua,in functie de marimea lor. Cand puiul e bine gatit se scoate si se adauga smochinele. Se mai da cateva minute la cuptor pana se inmoaie smochinele,iar puiul e frumos rumenit.
             Se lasa cateva minute sa se odihneasca friptura,apoi se serveste.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!