Este o prajitura foarte apreciata, ca ,de altfel, toate prajiturile cu nuca. Aceasta are un plus de savoare dat de crema fina de ness. O combinatie minunata, foarte apreciata de toata lumea.
Ingrediente:
Blat cu nuca: 6 albusuri, 1 vf. sare, 100 gr nuca macinata, 100 gr zahar, 100 gr faina
Crema de ness : 6 galbenusuri, 150 gr zahar, 50 gr amidon, 400 ml lapte, 2 ling ness, 500ml smantana pentru frisca.
Mod de preparare:
Pentru blat, se bat albusurile cu sarea pana se obtine o spuma densa care sa tine de paletele mixerului. Se adauga zaharul si si se mixeaza in continuare pana se topeste si se obtine o spuma tare, lucioasa.
Intr-un bol se amesteca faina cu nuca si se incorporeaza in bezeaua obtinuta.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins in prealabil. E gata cand trece proba scobitorii. Se scoate blatul din tava si se lasa la racit.
In acest timp se pregateste crema. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana compozitia devine cremoasa. Se adauga amidonul, apoi laptele, cate putin, amestecand mereu pana se pune toata cantitatea. Compozitia se pune pe foc. Se fierbe, amestecand mereu, pana se ingroasa ca o smantana. Se ia de pe foc si se adauga 2 ling. de ness. Se amesteca totul bine pana se omogenizeaza, apoi se lasa sa se raceasca.
Se bate frisca si se incorporeaza, cate putin, crema de ness.
Crema obtinuta se intinde peste blatul de nuci. Deasupra se presara fulgi de ciocolata. Se da la rece pana a doua zi cand se poate portiona.
Se taie cu un cutit bine ascutit care se sterge dupa fiecare taietura.
Se serveste cu multa pofta si placere.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!