O friptura spectaculoasa ce se face usor si repede, cu ingrediente la indemana oricui. Este o friptura aromata, suculenta si foarte frageda. Se poate face din orice parte a puiului, dar recomand pulpele pentru ca sunt mai carnoase, astfel se obtine o friptura suculenta, nu seaca. Aromele sunt date de vin, usturoi si ierburile aromate. Simplu, rapid si bun.
Ingrediente:
6 pulpe de pui ( cam 1 kg) , 1 catel de usturoi, 1 lingurita piper, 1 lingurita boia, 1 lingurita cimbru, 1,5 lingurite sare, 150ml vin alb demisec.
Mod de preparare:
Pulpele de pui se curata, se spala si se sterg cu servete absorbante.
Ingredientele se amesteca intr-un bol si se maseaza cu ele carnea, pe toate partile.
Se pun bucatile de carne intr-o tava si se toarna vinul desupra. Usturoiul curatat se toaca marunt si se presara peste pulpele de pui. Se acopera totul cu un capac sau cu folie de aluminiu si se da la cuptor.
Totul se face inabusit, la foc mic. Dupa aprox. o ora se scoate tava din cuptor si se verifica daca carnea e facuta. Se inteapa cu o furculita si daca nu iese zeama din carne, inseamna ca e gata. Se da capacul jos si se mai tine 20-30 min. pana se rumeneste frumos. Din cand in cand se unge cu sosul din tava.
Cand e moale si frumos rumenita, carnea e gata. Se scoate din cuptor si se acopera din nou. Se lasa astfel sa stea 15-20 min., dupa care se poate servi.
Merge perfect cu cartofi natur sau piure si o salata de sezon.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!