Pagini

Pagini

duminică, 6 octombrie 2024

Aperitiv cu crema de branza si sfecla rosie

 



                        Este un aperitiv foarte gustos si aspectuos. In blat am adaugat arahide sarate, iar combinatia cu  crema de branza cu sfecla rosie e minunata! Poate fii servit ca aperitiv sau ca gustare, in loc de sandvis.



 
                         Ingrediente:

                    Blat: 6 oua, 6 ling. ulei, 3 ling. smantana, 6 ling. faina, 1 praf de copt, 50 gr arahide sarate.
                    Crema : 200 gr branza de vaci bine scursa, 1 sfecla rosie sau 2 mai mici, sare, piper, chimen macinat, seminte de chimen pentru deasupra


                       Mod de preparare:

                  Pentru blat, se freaca galbenusurile cu sare si ulei. Se adauga smantana, apoi faina amestecata cu praful de copt si arahidele maruntite. Se omogenizeaza totul. Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare si se incorporeaza incet in compozitia de galbenusuri.
                  Se toarna totul in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor. Se coace pana ce blatul e frumos crescut si usor rumenit. Se face proba scobitorii.
                  Pana ce blatul se raceste, se face crema. Sfecla se fierbe sau se coace in cuptor. Dupa ce s-a racorit, se curata de coaja si se taie cubulete. Cu ajutorul unui mixer se mixeaza pana se obtine un piure fin. Se amesteca cu branza de vaci bine scursa de zeama, adaugand sare, piper si chimen dupa gust. Cine doreste, poate sa adauge si putin hrean ras.
                  Blatul se taie in doua si se umple cu crema rezultata. Se opreste putin pentru a intinde si deasupra, apoi se presara seminte de chimen.
                  Se da la rece pana in momentul servirii.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!