Pagini

Pagini

duminică, 16 noiembrie 2025

Salata cu edamame

 



                              Edamame sunt boabele de soia neajunse inca la maturitate,  recoltate cat sunt inca pastai. 
                          Sunt foarte sanatoase, fiind bogate in vitamine, precum vitamina K si calciu si minerale ca fier si magneziu. Contin multe fibre dietetice si proteine
                          Fiind un aliment foarte versatil si hranitor, se  foloseste ca gustare sau incorporat in alte feluri de mancare. Il gasim foarte des in bucatria asiatica, dar si in cea occidentala. Se foloseste fiert in apa cu sare sau gatit la aburi.
                         La noi, se gaseste in supermarketuri in pungi congelate sau la conserva.
                         Eu am folosit o conserva si a iesit o salata minunata. Usoara si foarte hranitoare, este un deliciu culinar.



                          Ingrediente:

                   1 conserva de edamame ( 375gr) , 1 conserva mica porumb dulce (150gr), 1 ceapa rosie, 1 ardei rosu, 3-4 oua fierte, sare, piper, ulei de masline, un pic de zeama de lamaie.


                        Mod de preparare:

                  Edamamele si porumbul se scot din conserve si se scurg bine de apa. Ceapa se taie rondele subtiri, iar ardeiul fasii. Ouale, fierte tari, se curata de coaja si se taie felii subtiri. Se pun toate ingredientele intr-un bol, se adauga sare si piper dupa gust si se stropeste cu putin ulei de masline si zeama de lamaie. Se amesteca totul bine si se da la rece 1-2 ore, apoi se serveste.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!