Un delicios tort cu nuci pe care vi-l recomand cu caldura sa-l faceti .E o reteta din caietul mamei,pe care o fac cu multa placere de fiecare data.De aceasta data,l-am facut de ziua nepotului meu.
Ingrediente:
Blat:8oua,8ling zahar,2ling faina,2ling pesmet,2 ling cacao,2lung nuci macinate,praf de copt.
Albusurile se bat spuma tare,se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana rezulta o bezea tare.Se adauga galbenusurile.Intre timp se pregateste un amestec din faina,cacao,pesmet,nuci,praful de copt.Se adauga la compozitia de albusuri si galbenusuri.Din aceasta compozitie se coc 3 foi in tava tapetata cu hartie de copt.
Crema:300gr unt,180gr zahar pudra,250gr nuci macinate,1/2 cana lapte,vanilie.
Nuca se opareste cu laptele fierbinte in care s-a adugat vanilia.Se lasa sa se raceasca.Untul se freaca cu zaharul dupa care se adauga nuca racita.
Siropul:200ml apa,50gr zahar,esenta de rom.
Se caramelizeaza zaharul,se adauga apa si se fierbe pana se topeste tot zaharul.Se ia de pe foc si se adauga romul.
Foile se insiropeaza si se umplu cu crema.
Deasupra,dupa preferinta,se face o glazura de ciocolata sau se orneaza cu crema.
Eu am preferat sa fac glazura,iar trandafirii i-am facut din fondant din marshmallows dupa reteta lui teoskitchen.
Daca reduceti cantitatile pastrand proportiile,puteti face un singur blat dreptunghiular pe care il rulati.Dupa ce s-a racit,il umpleti cu crema si rezulta un delicios tort buturuga.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!