Alaturi de ciorba de burta si ciorba de perisoare sta la loc de cinste pe mesele romanilor in zile de sarbatoare si nu numai.
Pentru ciorba de perisoare avem nevoie de zarzavat pentru ciorba:morcovi,patrunjel, pastarnac,telina,cartofi, ardei,ceapa.Pentru perisoare,orez si carne de porc mai slaba sau amestecata cu carne de vita.La fel de bune ies perisoarele si din carne de pui sau curcan.
Zarzavatul se curata si se taie marunt,cartoful se taie cubulete.Se caleste ceapa,se adauga ardeiul si restul de zarzavat apoi cartoful.Se potriveste de sare si piper.Cand s-a inmuiat se stinge cu apa si se lasa la fiert.Intre timp,se prepara perisoarele.Carnea se macina.Se adauga orezul,un ou,sare,piper,marar si patrunjel tocat.Se amesteca bine,apoi se formeaza bile mici care se pun in ciorba in momentul cand fierbe.Se mai lasa 5 min sa fiarba perisoarele la foc mic.Se acreste cu bulion sau otet,zeama de lamaie dupa preferinte.Eu am acrit-o cu zeama de pe muraturile asortate din butoi.Am dat in clocot zeama si am turnat-o in ciorba.
Smantana se freaca cu un galbenus si un polonic de ciorba.Se toarna in ciorba dupa ce se ia de pe foc.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!