Iata si celebrele cosulete.Nu am facut clasica crema de albus si nuca,le-am umplut cu crema de ciocolata
Ingrediente:
6 galbenusuri,4 ling untura,4 ling smantana,4 ling zahar,o lingurita amoniac dizolvat in otet,faina cat cuprinde.( cam 800-900 gr)
Crema: 400ml lapte,3 ling faina,100gr ciocolata,150gr zahar,esenta de rom,250gr unt.
Mod de lucru:
Se pun toate ingredientele si se framanta un aluat care nu se lipeste si este usor de modelat.In fiecare forma de briose se pune cate o biluta de aluat si se modeleaza dupa forma.Se dau la cuptor si se coc.Sunt gata cand marginile devin aurii.
Laptele se pune pe foc impreuna cu ciocolata,zaharul si esenta de rom.Faina se subtiaza cu un pic din lapte si se toarna peste compozitia de lapte si ciocolata.Se fierbe pana se ingroasa.Se lasa la racit si se amesteca cu 250 gr unt frecat spuma.
Cu aceasta crema se umplu cosuletele si se orneaza dupa dorinta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!