luni, 18 august 2014
Ciorba de purcel
Ce poate fi mai bun si mai racoros decat o ciorbita acra cu multe legume? I-am adaugat si putina carne de porc si a iesit o minunatie.
Ingrediente:
500gr carne de porc macra sau cu os,1 ceapa,2-3 morcovi,1 radacina pastarnac,2 ardei grasi rosii,3-4 rosii,sare,piper.
Mod de lucru:
Carnea se taie cuburi mici.Zarzavatul se taie rondele,ceapa se toaca marunt,iar ardeiul fasii inguste.Intr-o cratita,se pun bucatile de carne in putin ulei,sa se caleasca pana isi schimba culoarea.Se adauga ceapa si se caleste pana devine translucida.Se adauga ardeii,morcovii si pastarnacul.Rosiile se oparesc pentru a le putea decoji usor.Se toaca marunt si se adauga peste zarzavat cand acesta s-a inmuiat.Se potriveste de sare si piper.Cand incepe sa clocoteasca, se adauga apa si se lasa sa fiarba. Cand carnea e fiarta bine,ciorba e gata.Se acreste,dupa gust,cu zeama de lamaie sau se lasa asa.Rosiile ii vor da un gust placut,acrisor.Se presara patrunjel verde deasupra si se stinge focul.
Se serveste cu smantana.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!