Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 25 mai 2015

Negrese cu ciocolata,capsuni si ghimbir




                 

                      O minunata prajitura cu multa ciocolata,aroma de ghimbir si capsuni.O prajitura care reuneste intr-o combinatie minunata cele trei ingrediente.Este foarte aromata,ciocolataosa,umeda si pufoasa.
                       Am facut aceasta combinatie raspunzand provocarii lui Lulu,gazda de luna aceasta a provocarii Mistery box challenge.Ea a propus pentru provocare urmatoarele ingrediente,pe langa cele acceptate in cadrul provocarii: oua,ciocolata,pudra de migdale sau alune,iar ca ingredient vedeta,ghimbirul.Iata ce a iesit


                     Ingrediente:
                  4oua,200gr zahar,550ml lapte,500gr faina,3ling cacao,250ml ulei,un praf de copt,250gr cicolata,4-5cm ghimbir,100gr capsuni.



                    Mod de preparare:
                 Ciocolata se pune la topit impreuna cu 150ml lapte.Cand s-a topit,se ia de pe foc si se lasa la racit.Trebuie sa rezulte o compozitie cremoasa,nu sa se intareasca ca o glazura.
                  Restul ingredinetelor sa cantaresc si se pun intr-un bol.Se adauga crema de ciocolata (trebuie sa rezulte 6 ling cu vraf de crema) si se omogenizeaza.Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Deasupra se presara capsunii spalati si curatati.Se da totul la cuptor pana trece proba scobitorii.
                Se lasa sa se raceasca,apoi se portioneaza si se serveste.

              In loc de crema de ciocolata se poate folosi Finetti sau Nutella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!