Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 21 mai 2016

Prajitura pufoasa cu capsuni





                     E primavara,capsunii s-au copt,sa profitam din plin de ei.Cum altfel,decat cu un delicios desert!Am avut in congelator niste galbenusuri si am zis sa le folosesc.Asa s-a nascut aceasta prajitura cu capsuni,moale, pufoasa si foarte aromata.
                     Este un desert cu care particip la provocarea Mistery box challenge,initiata de prietena noastra Cerasela Badr El-Din.Gazda acestei luni este Laura Nechita.Ea a pus in cutia misterioasa urmatoarele ingrediente:ciocolata,biscuiti/fursecuri,oua,smantana,fructe de mare,salate,vin,branzeturi.Ingredientul vedeta sunt cum altii decat capsunii.Minunat! Nu am folosit toate ingredientele,dar a iesit un desert delicios.




                    Ingrediente:
               6 galbenusuri,3/4 cana lapte,3/4 cana ulei,15 ling zahar,18 ling faina,un praf de copt,un varf sare,coaja de lamaie,50 gr ciocolata amaruie,capsuni.


                   Mod de preparare:
               Galbenusurile se freaca cu zaharul si sarea pana rezulta o crema deschisa la culoare.Treptat,se adauga uleiul,apoi laptele si coaja de lamaie.La urma se incorporeaza faian amestecata cu praful de copt.
              Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Deasupra se rade ciocolata,apoi se presara capsuni.Daca sunt prea mari,se taie in jumatati.
             Se da totul la cuptorul dinainte incins.Pentru a vede daca e gata,se face proba scobitorii.Daca iese curata din aluat,se poate scoate prajitura din cuptor.
             Dupa ce s-a racit,se feliaza si se serveste.
             Este o prajitura foarte pufoasa,care isi pastreaza prospetimea mult timp.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!