Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 10 septembrie 2019

Prajitura vieneza cu branza





                    Este o prajitura delicioasa,foarte aromata,pufoasa,usor umeda.Nu necesita multe ingrediente si se face usor si repede.



                           Ingrediente:

                       1kg branza dulce de vaci,300 gr zahar,8 oua,200 gr unt, 1 vf.sare,zahar vanilat,coaja de la o lamaie.

                          Mod de preparare:

                      Intr-un bol se mixeaza untul cu 150 gr. zahar, apoi se adauga galbenusurile.Treptat se adauga branza de vaci,zaharul vanilat si coaja rasa de la o lamaie.Se omogenizeaza totul bine.
                      Albusurile se bat cu un praf de sare pana se tin de paletele mixerului.Se adauga restul de zahar si se mixeaza in continuare pana se topeste tot.Rezulta o spuma tare,lucioasa care se adauga treptat la compozitia de branza cu galbenusuri.Se amesteca incet,cu o spatula.
                      Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preancalzit.Focul nu trebuie sa fie prea tare ( 170 grade). Se coace timp de o ora,dupa care se stinge focul si se mai tine prajitura in cuptor 30 min.,cu usa deschisa.
                       Se scoate prajitura,se pudreaza cu zahar pudra vanilat si se lasa sa se raceasca.Cand e rece,se portioneaza in vederea servirii.


Un comentariu:

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!