Shakshuka este un mic dejun traditional evreiesc facuta din oua si sos de rosii.Se prepara rapid si simplu si e foarte gustosa si satioasa.Dupa cum am mentionat,rosiile si ouale sunt ingredientele de baza ale acestei mancari.Pe langa acestea,se pot adauga branza,carnati,verdeturi,legume,avocado in functie de preferinte.La fel si condimentele pot varia dupa gusturile si preferintele fiecaruia.
Ingrediente:
1 ceapa,2 ardei grasi,3-4 catei de usturoi,450 gr sos de rosii,2 ling ulei de masline,4 oua,sare,piper,chimen,o mana de patrunjel verde tocat,1 lingurita boia iute sau cateva felii de ardei iute
Mod de preparare:
Ceapa se curata si se taie julien,Ardeii se taie fasii.
Intr-o tigaie neaderenta se incinge uleiul si se adauga ceapa si ardeii.Se lasa cateva minute la sotat pana se inmoaie. Se adauga usturoiul taiat felii, boiaua si chimenul.Se stinge cu sosul de rosii si se lasa sa fiarba cateva minute la foc mic pana sosul se ingroasa putin.Se potriveste de sare si piper.Vara,se pot folosi rosii proaspete in loc de sos.
Cu ajutorul unei linguri se formeaza patru spatii in care se sparg cele patru oua.Se pune capacul si se lasa la foc mic 3-4 minute,pana sunt gata ouale.
Se presara patrunjel verde deasupra si se serveste direct din tigaie.E minunata cu paine prospata sau cu lipie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!