Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 23 februarie 2020

Ceafa de porc glazurata cu dulceata de smochine









                        La noi in familie, gustul dulce-picant este adorat,asa ca aceasta friptura din ceafa de porc cu dulceata de smochine a fost primita cu bratele deschise,mai ales ca am adaugat si putina dulceata de ardei iuti.Gustul e divin,merita sa incercati aceasta friptura.Pe mine m-a inspirat Vladut,iscusitul bucatar de la Neata cu Razvan si Dani.
                      Puteti sa pregatiti friptura si din alte bucati de porc.Eu am ales ceafa,pentru ca e mai frageda si friptura va fi ,la fel,frageda si suculenta.
                     




           
                       Ingrediente:

               1 kg ceafa de porc,250gr dulceata de smochine,2 ling.dulceata de ardei iuti,sare,piper


                      Mod de preparare:

               Carnea se sterge bine cu servete absorbante si se curata de pielite.Se condimenteaza cu sare si piper,apoi se unge bine,peste tot,cu dulceata de smochine amestecata cu cea de ardei iuti.Se inveleste totul in hartie de copt,apoi in folie de aluminiu.
               Se da la cuptor,la temperatura ridicata,timp de o ora.Se desface folia si hartia si se mai lasa 30 min.pentru a se rumeni frumos.
               Se serveste calda,cu garnitura de cartofi piure sau orez,alaturi de muraturi sau salata de sezon.
                 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!