Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 31 octombrie 2025

Chec cu fructe si fulgi de ovaz

 




                            Este un chec umed, moale si pufos totodata. Este o combinatie de arome si gusturi: banane, mere, dovleac copt, scortisoara. Nu contine faina, nu contine zahar. Ce poate fii mai bun de atat? 
                            Pe langa asta, se face foarte usor si repede. Ca se manaca si mai repede, e alta poveste.



                              Ingrediente:

                      2 banane, 2 mere, 1/2 dovleac placintar copt, 150 gr curmale, 2 ling. scortisoara, 3 oua, 200 gr fulgi de ovaz, 1 praf de copt, 1 zahar vanilat, putin lapte.



                            Mod de preparare:

                    Bananele se curata de coaja, se taie bucati potrivite si se pun intr-un blender. Peste ele se adauga merele taiate cuburi, cu tot cu coaja,  pulpa de dovleac copt si curmalele carora li s-a indepartat samburele. Se adauga aromele, praful de copt si fulgii de ovaz. Eu am avut musli de oavaz, deci , pe langa fulgii de ovaz, au mai fost stafide, merisoare, alune. Se adauga ouale si putin lapte si se mixeaza totul. Daca e prea groasa compozitia, se mai adauga putin lapte. Trebuie sa aiba consistenta unei smantani groase.
                    Compozitia se toarna in tavi de chec tapetate cu harie de copt. Ies doua tavi de chec mici. Deasupra se presara fulgi de migdale si se da totul la cuptorul incins din timp. Se coace pana e frumos crescut si rumen deasupra. Se face testul scobitorii pentru a vedea daca e gata. Se inteapa mijlocul checului si daca iese curata, e gata.
                     Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca., apoi se feliaza. 
                     E delicios langa cafea sau ca desert, servit cu multa pofta.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!