Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 22 septembrie 2014

Gem de prune






                          Pe langa magiun,gemul de prune este delicios,gustos si aromat.Nu am ratat ocazia de a face cateva borcane de gem de prune.Este delicios pe paine cu unt alaturi de o cana cu lapte cald sau , ca umplutura, la cornulete ,clatite sau diferite prajituri.



                         Ingrediente:
                      1 kg prune,250gr zahar,esenta de rom


                       Mod de preparare:
                     Se aleg prune bine coapte.Se spala,cine doreste poate sa le curete de coaja,se scot samburii si se pun intr-o cratita cu zaharul.Se pune un rand de prune,unul de zahar si tot asa pana se termina.Se lasa cateva ore sa stea la loc racoros.Se pune cu totul la foc moale pana se topeste zaharul,apoi se mareste focul si se lasa sa fiarba ,amestecand mereu cu o lingura de lemn, ca sa nu se prinda de fund.Se fierbe pana e bine legat.Se incearca daca e legat punand o lingurita de gem pe o farfurioara.Daca nu lasa zeama imprejur,este bine legat.Daca lasa zeama,mai trebuie fiert.
Inainte de a opri focul se adauga 2-3 linguri de esnta de rom.Fierbinte,se pune in borcane sterilizate.Se inchid ermetic si se pun in paturi sa se raceasca lent,apoi se depoziteaza in camara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!