Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 25 octombrie 2015

Prajitura cu mascarpone si oreo






             Este o prajitura rafinata,in care predomina gustul si aroma de ciocolata combinat cu crema de branza.Are un blat ciocolatos si o crema aerata si pufoasa cu bucati crocante de biscuiti.O minunata combinatie,un gust inegalabil.
             Bineanteles,si aceasta prajitura am indulcit-o cu Green Sugar pentru a ne putea bucura din plin de gustul minunat al prajiturii.


         


                Ingrediente:
             Blat: 300gr ciocolata,300 gr unt,300 gr faina,6 oua,200 gr Green Sugar,un praf de copt,esenta de vanilie.
             Crema: 300ml smantana pentru frisca,250gr mascarpone,150gr biscuiti Oreo,1 plic gelatina.

            Mod de preparare:
        Pentru blat,se topeste ciocolata impreuna cu untul la bain marie.Dupa ce s-a racorit se omogenizeaza,apoi se incorporeaza ouale,pe rand,unul cate unul.Se adauga Green Sugar si vanilia.La urma se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.
       Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 15-20 min,nu mai mult,pentru ca blatul sa ramana umed.
      Blatul se scoate din tava si se lasa la racit.
      Intre timp se pregateste crema.Gelatina se pune la hidratat in putina apa.Smantana se mixeaza pana rezulta frisca bine batuta.Aceasta se amesteca cu mascarpone.Gelatina se incalzeste putin,pana devine lichida,apoi se toarna peste crema.Se omogenizeaza totul bine si se da la rece 15 min,Biscuitii se maruntesc cu mana si se adauga in crema rece.Se amesteca totul si se intinde peste blatul racit.
     Deasupra se presara faramituri de biscuiti sau se rade ciocolata.Se da totul la rece pentru 2- 3 ore,dupa care se portioneaza si se serveste.


   
       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!