Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 3 iulie 2024

Dulceata de coacaze negre cu drusaim

 




                         Demult am cautat drusaim, muscata cu un parfum imbietor si o aroma deosebita. Abia in primavara am reusit sa achizitionez una. Pana acum a crescut mare si frumoasa, asa ca am hotarat sa-i incerc aromele intr-o dulceata. Asa am facut aceasta dulceata de coacaze negre cu drusaim. 
                      Va pot spune despre aceasta muscata parfumata ca este bogata in antioxidanti, saruri, taninuri, vitamina C. Astfel, este un bun calmant, inlatura insomnia si migrenele, normalizeaza functionalitatea sistemului cardiovascular, al rinichilor si al tractului gastro-intestinal. Consumul frunzelor intareste gingiile si ofera un miros parfumat gurii. Ceaiul din frunze de drusaim e tonic, diuretic, benefic pentru diabetici, scade colesterolul.
                     La animalele de companie, se pot folosi frunzele la curatatrea urechilor si a blanitei.
                    Cu atatea beneficii din partea muscatei parfumate, o dulceta plina de arome nu putea sa lipseasaca din camara.



                      
                     Ingrediente:

              1,5 kg coacaze negre, 1 kg zahar tos, 1l apa, 1 lamaie, 3-4 frunze de drusaim


                  Mod de preparare:

              Coacazele se curata de codite, se spala bine si se lasa la scurs. Intr-o cratita se pune la fiert apa cu zaharul. Cand incepe sa se lege si formeaza un sirop gros, se opreste focul si se adauga coacazele. Se lasa sa stea astfel 15 min., timp in care fructele vor lasa sucul. Se adauga lamaia taiata felii si se pune din nou pe foc. Din cand in cand se aduna spuma formata. Se fierbe pana dulceata e bine legata. Se verifica picurand cativa stropi pe o farfurie. Acestia trebuie sa ramana intregi, nu sa se imprastie. 
               Se adauga frunzele de drusaim tocate. Se mai tine pe foc doua minute pentru a se infuza drusaimul si se opreste focul.
               Se pune in borcane sterilizate si se inchid ermetic. 
               Se pun in paturi pentru o racire lenta, apoi se depoziteaza in camara pana la consum.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!