Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 1 martie 2015

Lasagna




             

                  Majoritatea dintre noi consuma paste sub diferite forme.Lasagna este tot un fel de mancare italian ce consta in alternarea de straturi de carne si sos cu foi de taitei.Aceste foi sunt speciale pentru lasagna.Se pot face de casa sau se pot cumpara.In momentul cand pregatiti lasagna cu foi din comert,trebuie sa fiti atenti,sa va uitati pe eticheta pentru ca unele sunt prefierte,deci sariti peste operatia de fierbere.

                Ingrediente:
               Sos bechamel: 700ml lapte,100gr faina,50gr unt,1 ling ulei de masline,sare,piper,nucsoara
              Sos ragu: 500gr carne tocata,1 ceapa,1 morcov,3-4 catei de usturoi,500ml bulion,150ml vin rosu,1 ling ulei de masline,sare,piper,foi de dafin,oregano,busuioc
             6-8 foi de lasagna,unt pentru uns vasul,100gr cascaval ras sau parmezan.


              Mod de preparare:
            Intai se prepara sosurile.Pentru sosul bechamel se inclazeste laptele.Intr-o craticioara se pune uleiul la incins,iar cand e gata se adauga untul.Se adauga faina si se mesteca repede pentru a se incorpora untul in faina.Atentie sa nu prajiti faina!Se toarna treptat laptele fierbinte amestecand intru-na pentru a nu se face cocoloase.Se fierbe pana se ingroasa.Se potriveste de sare,piper si nucsoara si se ia de pe foc.Deasupra se presara cateva bucatele de unt si se tine la cald pana la intrebuintare pentru a nu se forma pojghita deasupra.
             Pentru sosul ragu sau bolognese se incinge uleiul intr-o catita si se adauga ceapa tocata marunt.Se caleste pana devine sticloasa apoi se adauga morcovul dat pe razatoare.Cand s-a inmuiat si morcovul se adauga carnea tocata.Se caleste pana se evapora tot lichidul amestecand intruna.Se adauga vinul si bulionul.Se codimenteaza cu 2-3 foi de dafin,sare,piper,busuic,oregano.Daca mai e nevoie,se mai adauga un pic de apa.Se lasa sa fiarba pe foc mic pana scade tot lichidul.Timpul de fierbere e de aprox. o ora.
              Avand sosurile gata,se poate trece la asamblarea lasagnei.Pentru aceasta,se fierb foile de lasagna 1-2 min.in apa cu sare,daca este cazul.Se scot,se trec printr-un jet de apa rece si se scurg bine.
             Se unge un vas cu unt,se pune un rand de foi,se acopera cu sos bechamel,apoi cu sos ragu.Se continua operatia,respectand succesiunea:foi,sos bechamel,sos ragu.Deasupra,se acopera cu foaie de lasagna ,se adauga sos bechamel si se rade cascaval.
             Vasul se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor.Dupa 30 min.se indeparteaza folia si se mai da la cuptor pana ce cascavalul se rumeneste frumos.
             Se serveste calda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!