miercuri, 15 ianuarie 2014
Rulada de carne cu oua
O rulada foarte apreciata care merge si ca aperitiv si ca gustare.In imagine este servita langa muschi umplut cu carnati si chec cu ciuperci.
De obicei,eu o fac din carne de porc,dar la fel de bine merge din piept de pui sau curcan.
Cantitatea de carne variaza in functie de cat de mare doriti sa iasa rulada.La fel si numarul oualor.
De obicei,fac rulada din: 500gr carne de porc,150gr pesmet,5oua,sare,piper,cimbru.Cine vrea,poate sa adauge si 3-4 catei de usturoi pisati.
Carnea o dau prin masina de tocat.Intre timp,pun 4 oua la fiet.Dupa ce s-au fiert ouale le las in apa rece sa se racesca.Pregatim compozitia de rulada.In carnea tocata adaug sare,piper,cimbru, pesmet,un ou crud. Amestec bine compozitia dupa care trec la asamblarea ruladei.Ung cu ulei si tapetez cu pesmet o forma de chec.Jumatate din compozitia de carne pun in tava,presez bine,iar pe mijloc,presez mai tare,facand un santulet in care pun ouale fierte si curatate de coaja.Peste oua pun restul carnii.Presez bine,rotunjind partea de sus,dandu-i forma rotunda,de rulada.Ung,tot cu mana,carnea cu ulei si dau la cuptor aproximativ o ora.Dupa ce e gata,se lasa la racit apoi se scoate din tava si se feliaza.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
arata minunat ..trebuie sa fie foarte bun
RăspundețiȘtergere