luni, 24 februarie 2014
Coq au vin
Coq au vin, tradus cocos in vin, este o reteta traditionala franceza.Unul dintre cele mai vechi preparate a bucatariei franceze cu o savoare deosebite.
Eu am adaptat putin reteta,pentru ca in loc de cocos am folosit pulpa de curcan.
Ingrediente:
1 pulpa curcan,2-3 morcovi,1 ceapa,3-4 catei usturoi,1 gutuie,2 mere,un pahar suc de rosii,sare,piper,cimbru,curry,chili,un pic de ulei,300ml vin rosu.
Mod de lucru:
Carnea se spala si se dezoseaza.Zarzavatul se curata si se taie rondele,merele si gutuia,la fel.Carnea se codimenteaza cu piper,cimbru,chili si se prajeste in ulei incins cate 4 min pe fiecare parte.Se scoate si se pune intr-o tava mai adanca.Uleiul in care s-a prajit se toarna deasupra.Zarzavatul si merele se codimenteaza cu piper,cimbru,chili,curry si se pun in tava langa carne.Se potriveste de sare,se adauga sosul de rosii,vinul si un strop de apa.Se da totul la cuptor.
Se seveste cu garnitura de orez,paste,cartofi.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!