miercuri, 23 aprilie 2014
Sunca de porc fiarta
Sunca,la noi, este pulpa de porc,intreaga,sarata si afumata.Se pregateste iarna,cand se taie porcul.Sunca fiarta,este un deliciu care, sta la loc de cinste pe masa de Paste,alaturi de drobul de miel.
Se taie o bucata din sunca si se pune intr-o oala mai mare sa fiarba.Se poate fierbe in apa sau in zeama de varza.Lichidul trebuie sa acopere sunca.Se adauga cateva foi de dafin,boabe de piper si ienibahar.Daca se fierbe in apa, se adauga o ceasca de otet si una de vin.Cantitatile difera in funtie de cat de mare e bucata de sunca.La fel si condimentele.Se fierbe 1-2 ore,pana se inmoaie sunca.Atentie!Nu o fierbeti prea mult pentru ca devine atoasa!Cand intra furculita usor in ea, e gata.Se opreste focul si se lasa sa se raceasca in apa in care a fiert.Se scoate, se scurge de zeama si se poate servi.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Pentru sunca fiarta sa adaugi foi de dafin ,piper ,ienibahar e cea mai mare prostie !Ai ametit bunatatea de sunca si nu mai are gustul original ! Sa nu creada nimeni ca ,daca bagi fel si fel de ierburi e un plus de calitate ! Unde trebuie ,trebuie ,unde nu ,nu !
RăspundețiȘtergereBa da. Adaugand ierburi aromate, ii dai un plus de savoare. Daca vrei gustul simplu de sunca,o mananci asa cum e.
ȘtergereAm vazut o postare de la cineva care ne recomanda ca dupa fierberea suncii sa indepartam bunatatea de grasime de pe sunca ! E o crima!
RăspundețiȘtergereIntr-adevar.
Ștergere