luni, 9 iunie 2014
Legume umplute
Este un fel care se poate face cu o mare diversitate de legume.De aceea,are o savoare deosebita.Este o reteta de care ne bucuram pe perioada verii cand abundenta de legume proaspete este mare.
Ingrediente:
4-5 ardei,2 dovlecei,2 vinete,2-3 rosii,2-3 gulioare,500 gr carne tocata,jumatate cana orez,sare,piper,cimbru,marar,0.5ml bulion.
Mod de preparare:
Legumele se spala.Se scot cotoarele din ardei.Vinetele si dovleceii se curata partial de coaja si se taie in doua sau trei in functie de cat de mari sunt.Fiecare bucata se scobeste cu o lingurita,astfel ca o parte sa ramana intreaga.Gulioarele si rosiile se scobesc si ele.
Miezul legumelor scobite se toaca marunt si se amesteca cu carnea tocata,orez,sare,piper,cimbru,marar.Cu aceasta pasta se umplu legumele.
Se asaza frumos intr-o cratita,se adauga bulionul si apa cat sa acopere partea superioara a legumelor.Vasul se acopera cu un capac si se da la foc mic,sa fiarba.
Sunt gata cand orezul este fiert si legumele moi.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!