Folosita sub forma de granule sau foi pentru creme,jeleuri,frisca sau aspic gelatina este un igredient de baza in bucatarie.
Pentru a o folosi cu succes,e bine de stiut unele lucruri:
- inainte de a o folosi,gelatina trebuie hidratata.Aceasta se face prin adaugarea unei cantitati de lichid (apa,lapte) de 5-10 ori mai mare decat greutatea gelatinei.Trebuie amestecat din cand in cand pentru a fi o masa omogena,usor de dizolvat.Gelatina se tine 5 min in apa.
- lichidul folosit la hidratare trebuie sa fie rece,cel mult la temperatura camerei.
- dupa hidratare,gelatina se incalzeste usor pentru a deveni transparenta si si pentru a se topi.
- nu fierbeti gelatina,pentru ca isi pierde proprietatile!
- preparatul in care se adauga gelatina nu trebuie sa fie fierbinte.Daca este,se lasa sa se racoreasca si apoi se adauga gelatina.Daca e prea rece,trebuie lasat sa ajunga la temperatura camerei.
- gelatina se toarna in fir subtire si se amesteca continuu.Astfel se evita formarea de cocoloase.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!