Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 22 noiembrie 2014

Prajitura cu spuma (Katy)







                      Este o delicioasa prajitura care ma duce cu gandul la copilarie...Mama facea mereu prajitura asta,asa ca pot spune ca e desertul copilariei mele.Este o prajitura cu foi moi,dar crocante,iar crema este un pic mai deosebita deoarece,la baza ei,este o foaie sfaramata.De aceea,unii  au numit-o si Prajitura cu foaie safaramata.Oricum s-ar numi,este la fel de aromata,la fel cum era si in copilarie.




                     Ingrediente foi:
                   600 gr faina,200gr untura sau margarina,150 gr zahar,un praf de copt,4 galbenusuri,
       

                      Ingrediente crema:
                    1 foaie sfaramata,200 gr lapte,250 gr unt,150 gr zahar,2 ling gem,2 ling cacao,un pic de cafea,esenta de rom,un pumn de nuci tocate.


                   Mod de preparare:
                 Din ingredientele pentru foi se framanta un aluat  mai moale.Acesta se imparte in trei parti egale.Din fiecare se intinde o foaie care se coace pe dosul unei tavi.
                 O foaie se sfarama in lapte rece,se adauga untul,zaharul,gemul,cacaoa,cafeaua,nucile si esenta de rom.Se amesteca totul bine,rezultand o crema mai groasa cu care se umplu cele doua foi ramase.
                 Cele 4 albusuri se bat spuma tare,la bain marie cu 200 gr zahar si se pun  deasupra.Peste albusuri se rade ciocolata.
                  Se lasa sa stea pana a doua zi,cand foile se inmoaie si se poate portiona.
               

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!