Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 3 noiembrie 2014

Pulpe de curcan afumate





                            Prefer sa pregatesc in casa afumaturile si mezelurile decat sa iau din supermarketuri.Imi place sa stiu ce mananc,plus de asta,am avantajul ca le pregatesc pe gustul nostru.Tocmai de aceea am pregatit si aceste pulpe de curcan afumate.Modul de preparare e acelasi cu cel al  pieptului de curcan afumat asa ca sa trecem la treaba.


                          Ingrediente:
                         2 pulpe intregi de curcan,sare grunjoasa,piper,boia dulce,boia iute,cimbru,coriandru,usturoi,ulei.
                   


                          Mod de preparare:
                       Se da jos pielea de pe pulpe,se spala si se pun in sare sa stea 4-5 zile.Se pregateste  un bait din usturoiul zdrobit,ulei si condimente.Pulpele se spala de sare,se lasa sa se zvante apoi se ung bine de tot cu baitul,iar restul se toarna peste ele.Se mai lasa sa stea asa inca trei zile,timp in care se mai intoarce carnea de cateva ori.
                      Dupa ce s-a aromat in bait,se scot pulpele,se lasa o zi sa se zvante si se pun la fum.Se tin trei zile.In fiecare zi se face un fum.
                      Dupa ce se ia de la fum se lasa sa stea o zi,apoi se serveste.