Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 29 aprilie 2015

Pentru reusita unui gratar




                 Natura a inverzit,soarele arde tot mai tare,temperaturile cresc,intr-un cuvant vine vara.Pe asemenea vreme iti vine sa stai mai mult afara decat in casa.Decat sa dam drumul la aragaz pentru a prepara mancarea,mai bine dam drumul la gratar.In curte,pe marginea unei ape,in padure,la deal sau la munte,gratarele au inceput sa sfaraie.Si cu atat mai mult,de 1 mai,nu va fi nici un gratar care sa ramana neancins.
                 Dar,pentru a obtine preparate de calitate,trebuie sa se cunoasca si sa se respecte cateva reguli.Carne de vita,porc,miel,pui,maruntaie preparate la gratar trebuie sa fie moi,suculente,bine facute dar nu arse,aromate si codimentate corespunzator.Multora li se pare simplu si usor sa faca fripturi la gratar, dar e o adevarata tehnica.
Astfel,pentru ca fripturile la gratar sa fie de buna calitate,trebuie sa se respecte urmatoarele reguli:
   - carnea trebuie sa fie proaspata si de calitate;
   - carnea nu se sareaza decat dupa ce s-a fript pe o parte,sarea fiind higroscopica,deshidrateaza produsul si devine fad;
   - ficatul,rinichii,inima nu se sareaza decat in momentul servirii;
   - carbunii sa fie bine arsi pentru a nu degaja bioxid de carbon care,pe langa faptul ca innegresc,schimba si gustul produsului,facandu-l toxic;
   - inainte de a face focul,gratarul se curata cu o perie de sarma;
   - gratarul se unge cu grasime inainte de a pune carnea;
   - gratarul trebuie sa fie bine incins in momentul cand se pune carnea,pentru a accelera coagularea substantelor proteice,astfel ca sucurile sa ramana in interiorul carnii,evitandu-se lipirea fripturii de gratar;
   - toate fripturile la gratar (muschiulet,fleica,vrabioara,antricot,ficat,rinichi,momite) se prepara la fel,cu diferenta ca cele cu tesutul muschiular slab se ung ,in timpul frigerii, cu grasime.
               Respectand aceste reguli,veti fi siguri de reusita in realizarea unor fripturi la gratar cat mai savuroase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!