Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 23 septembrie 2015

Cafea neagra turceasca






                    Cafeaua,bautura miraculoasa de care nu ne putem desparti are originile intr-o regiune din Etiopia numita Kaffa.La inceput,era considerata aliment,nu bautura.Datorita proprietatilor sale,s-a raspandit rapid in treaga lume,astazi fiind produsa in peste 50 de tari de pe glob.
                      Multi o considera un viciu si ar dori sa renunte la ea pentru ca favorizeaza aparitia celulitei,ingalbeneste dintii,creste tensiunea arteriala.Cu toate acestea,cafeaua are multe beneficii,fiind un adevarat aliat al sanatatii.Astfel datorita consumului de cafea scade riscul aparitiei bolilor cardiovasculare,calmeaza durerile de cap,bauta in doze mici,te tine atent si activ pe tot parcursul zilei.Totodata,cafeaua contine multe fibre si antioxidanti absolut necesari sanatatii noastre.Cercetatorii incurajeaza consumatorii de cafea sa nu se simta vinovati de mica lor placere,dar nici sa nu exagereze.
                          Si pentru ca o cafea e atat de benfica organismului,de ce sa nu o indulcim cu cel mai sanatos indulcitor,Green Sugar.Cand spun Green Sugar,spun zero calorii,zero indice glicemic.Este alternativa cea mai santoasa in raport cu zaharul sau alti indulcitori. Green Sugar se gaseste si sub forma de stick sau sub forma de comprimate,variante ideale langa cafea sau ceai.


                       Cafeaua turceasca se face in ibric,pe foc.Adevarata cafea turceaca se face pe spuza de carbuni.
                       Pentru o cafea potrivit de tare si de dulce,se socoteste o lingurita de cafea si un stick de Green Sugar,de fiecare ceasca.
                       Intr-un ibric potrivit de mare se pune Green Sugar si cafeaua si atatea cesti de apa cate cafele vrem sa facem.Se pune pe foc si se lasa sa fiarba.Se lasa sa dea cateva clocote,pana se face caimacul.Se amesteca usor,sa nu dea in foc.Se ia caimacul cu lingurita si se pune in cesti.Cand cafeaua este fiarta,se ia de pe foc si se taorna deasupra cateva picaturi de apa rece.Se lasa sa stea asa doua minute,sa se limpezeasca apoi se toarna in cesti si se serveste fierbinte.


                   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!