joi, 3 septembrie 2015
Chec cu budinca de vanilie
Este un chec foarte aromat si pufos.Deliciul acestui chec este budinca de vanilie din mijlocul sau.
Un plus al acestui chec este ca am inlocuit zaharul din reteta cu Green Sugar.Green Sugar este un indulcitor 100% natural pe baza de extract de frunze de Stevia Rebaudiana.Un plus al acestui indulcitor este faptul ca are zero indice glicemic si zero calorii.Marele avantaj este faptul ca gustul sau a fost stabilizat ceea ce face ca sa nu modifice gustul alimentelor in care este folosit,chiar daca acestea se prepara temic.
Ingrediente:
6oua,400gr Green Sugar (zahar),400gr iaurt,400gr faina,1 praf de copt,coaja de la o lamaie,coaja de portocala zaharisita,
1 budinca de vanilie dr.Oertker,500 ml lapte,2-3 ling Green Sugar.
Mod de preparare:
Mai intai se pregateste budinca de vanilie.Praful de budinca de fierbe cu laptele si cele 2-3 ling Green Sugar pana ce compozitia se ingroasa.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Ouale intregi se mixeaza cu Green Sugar pana isi dubleaza volumul si rezulta o crema deschisa la culoare.Se adauga iaurtul si se mixeaza in continuare.Se rade coaja de lamaie,iar cea de portocala se taie marunt.Se incorporeaza in compozitia de oua si iaurt apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.Se amesteca cu o spatula,cu miscari lente,de jos in sus.
Forma de guguluf se unge bine cu unt si se tapeteaza cu faina.Se toarna jumatate din compozitie,apoi,cu o lingura,se pune budinca de vanilie racita.Se va pune cu atentie,astfel incat budinca sa fie cat mai pe mijloc,sa nu ajunga la margini.Deasupra se toarna restul de aluat.
Se da totul la cuptor pana trece proba scobitorii.
Se scoate din forma si se lasa sa se raceasca.
Arata spectaculos,pentru faptul ca in mijlocul unui miez pufos si aromat este budinca de vanilie.Doua texturi diferite intr-o felie delicioasa de chec.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!