duminică, 13 septembrie 2015
Tort de vanilie si ciocolata
La inceputul saptamanii a fost ziua de nastere a Florentinei,prietena lui Emilia.Normal,am pregatit un tort festiv.Ii urez si pe aceasta cale tot binele din lume!
Si cum fetele mereu au grija la kilogramele in plus,am pregatit acest tort cu Green Sugar indulcitorul care te scapa de grija caloriilor.Green Sugar nu este doar un simplu indulcitor,ci un produs 100% natural in care se regasesc diversi nutrienti din extractul de stevie,cum ar fi;calciu,magneziu,zinc,vitaminele A si C,fibre alimentare.
Ingrediente:
Blat: 10 oua,10 ling faina,10 ling Green Sugar,1 praf de copt,2 ling cacao
Crema de vanilie:500 ml lapte,1 baton vanilie,150 gr Green Sugar,3ling faina,250 gr unt.
Crema de ciocolata: 500ml lapte,100gr ciocolata,150gr Green Sugar,3 ling faina,1 ling cacao,250 gr unt.
Sirop:100ml apa,jumatate baton de vanilie,4 ling Green Sugar
Mod de preparare:
Blat:Albusurile se separa de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare.Cand au devenit tari si aerate se adauga,treptat,Green Sugar.Se mixeaza in continuare pana acesta se topeste complet.Se adauga galbenusurile amestecand incet,cu o spatula.La urma se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si cacaoa,cu aceleasi miscari lente,de jos in sus.
Compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul dinainte incins.E gata cand,daca se inteapa aluatul cu o scobitoare,aceasta va iesi curata.Blatul se scoate din tava si se lasa la racit.
Crema de vanilie:Laptele se pune la foc impreuna cu vanilia si Green Sugar.Se opresc cateva linguri de lapte care se amesteca cu faina pana rezulta o compozitie mai subtire.Cand laptele fierbe,se toarna aceasta compozitie,amestecand sa nu se faca cocoloase.Cand compozitia incepe sa se ingroase,se ia de pe foc si se lasa la racit.Rece,se amesteca cu untul facut spuma.
Crema de ciocolata se face la fel,cu diferenta ca,in loc de vanilie,in lapte,se pune la foc ciocolata taiata bucati.Faina se amesetca cu cacaoa si apoi cu un pic de lapte,pana se subtiaza,apoi se toarna in lapte.
Pentru sirop,se fierbe apa cu vanilia si Green Sugar.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Blatul se taie in trei foi,care se insiropeaza,apoi se umplu cu cele doua creme.Din crema de ciocolata se opreste pentru a imbraca tortul.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!