luni, 19 octombrie 2015
Ciuperci cu piept de pui si smantana
Dupa atatea ploi,ciupercile si-au facut aparitia chiar daca a fost mai rece.Fiind o bogata sursa de vitamine si minerale,am cautat sa profit din plin de aparitia lor.Astfel,pe langa zacusca de ciuperci pentru iarna,am si gatit cateva.Iata o delicioasa mancare cu piept de pui si un sos aromat de smantana.
Ingrediente:
1kg ciuperci,500 gr piept de pui,400ml smantana,1 ceapa mare,1 ling faina,sare,piper,1 leg.marar verde,1 leg,patrunjel verde,100ml ulei.
Mod de preparare:
Ciupercile se spala bine si se scurg de apa.Se taie felii potrivite.La fel si ceapa,se toaca marunt.Pieptul de pui se taie cuburi.
Intr-o tigaie se pune uleiul la incins.Se adauga ceapa si se lasa sa se caleasca pana devine translucida.Se adauga pieptul de pui.Se caleste pana isi schimba culoarea.Se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba pana scade toata apa.Se potriveste de sare si piper,apoi se adauga mararul tocat.
Smantana se amesteca cu faina si se toarna peste ciuperci.Se lasa sa mai dea 2-3 clocote,pana sosul se leaga.Se stinge focul si se presara patrunjel verde tocat deasupra.
Se serveste ca atare sau cu garnitura de orez sau mamaliguta.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!